Poslodavci priznali da krše zakon kada zapošljavaju: Ovo nikako ne bi smeli da rade

Poslodavci priznali da krše zakon kada zapošljavaju: Ovo nikako ne bi smeli da rade

Od srede počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2022”. Evo kako da aplicirate
Federalne rezerve će verovatno ponovo povećati kamatne stope; Evo šta to znači za vas
Međunarodni dan pomfrita obeležava se širom sveta, 13. jula. 

Kada sednete na sledeći razgovor za posao, imajte na umu ovo: trećina menadžera za zapošljavanje priznaje da krši zakon tokom procesa regrutacije.

Vlada štiti kandidate od postavljanja pitanja o stvarima poput godina, identiteta, invaliditeta ili porodičnog statusa. Ali prema novom istraživanju Resime Builder-a, jedan od tri menadžera za zapošljavanje kaže da ignorišu pravila i ipak postavljaju ta pitanja.

Anketa, koja je obuhvatila 1.000 menadžera za zapošljavanje širom Amerike, takođe je otkrila da 60 procenata redovno pita o identitetu kandidata, a 56 procenata ilegalno ispituje o porodičnom, trudnoći ili bračnom statusu. Plus, 62 procenta je reklo da pitaju o prethodnoj zaradi kandidata.

“Postoji različitih razloga zašto menadžeri za zapošljavanje postavljaju ilegalna pitanja, iako znaju da su ilegalna”, rekla je strateškinja za karijeru u Resime Builder-u, Džulija Tutačer, u izveštaju.

“Mnogi koji traže posao su očajni i veruju da neodgovaranje na pitanje može da ih isključi iz trke za poziciju, posebno ako je pitanje na koje bi odgovor bio u njihovu korist. Mnogi takođe ne znaju šta je ilegalno pitati, pa odgovaraju na pitanja otvoreno, ne razmišljajući o posledicama ili pristrasnosti koju neko može imati.”

Iako je ilegalno, mnogi menadžeri za zapošljavanje opravdavaju svoja pitanja jer žele da se uvere da druge prioritete ili situacije neće ometati sposobnost zaposlenog da radi, dodala je Tutačer.

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0