Posle 3 meseca otvoreno popularno šetalište pored jezera Mičigen

Posle 3 meseca otvoreno popularno šetalište pored jezera Mičigen

Millennium Park ponovo otvoren za posetioce, ali uz ograničenja
Gradonačelnica Lori Lightfoot najavljuje potpuno otvaranje Čikaga do 4.jula
Legendarni “Signature Room” u Čikagu trajno zatvoren nakon više od 30 godina

Popularna šetališta uz obalu jezera Mičigen, čuveni Lakefront i 606 Bloomingdale ponovo su otvorena od danas, skoro tri meseca nakon zatvaranja zbog pandemije koronavirusa.

Saopšteno je da će milijarder Ken Grifin uložiti čak 4,75 miliona dolara za popravke staza oko jezera kako bi grad preuzeo zaštitne mere u slučaju mogućih vremenskih nepogoda.

Staze za šetnju i rekreaciju biće otvorene u periodu od 6.am-7.p.m. a posetiocima neće biti dozvoljeno da se zaustave ili okupe na stazi. Maske za lice biće neophodne u svakom trenutku.

Da bi se kontrolisao broj ljudi oko jezera grad će otvoriti samo polovinu pristupnih tačaka. Obezbeđenje parka, policijski službenici i drugi gradski radnici radiće zajedno kako bi staza bila bezbedna.

“Ambasadori” za socijalno distanciranje nadgledaće građane i upozoravaće pojedince koji ne budu poštovali mere društvenog distanciranje od 2 metra.

Plaže na obali jezera istočno od Lake Shore Drive-a ostaće zatvorene, kao i sportski tereni i mašine i oprema za vežbanje uz jezero.

COMMENTS

WORDPRESS: 0