Poslanici Senata odbacili drugi pokušaj demokrata da legalizuju oko 8 miliona imigranata koji žive u Americi

Poslanici Senata odbacili drugi pokušaj demokrata da legalizuju oko 8 miliona imigranata koji žive u Americi

USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare
Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?
Izgubili ste pasoš? Evo kako da izvadite putni list za povratak u Srbiju

Poslanici Senata su u sredu odbacili drugi pokušaj demokrata da put do legalizacije imigranata pokušaju da ubace u predlog zakona koji bi se mogao usvojiti samo uz podršku demokrata, kaže izvor za CNN.

Demokrate su ovog puta argumentovale poslanicima da uključuju odredbu o promeni datuma registra od 1972. do 2010.godine za legalizaciju imigranata i da bi se to moglo usvojiti usklađivanjem budžeta.

Napori da se imigracija uključi u svoj predlog ekonomskog programa, iako su se suočavali sa teškim izgledima za to, bili su jedna od poslednjih jasnih mogućnosti za demokrate da značajna imigracijska reforma prođe u prvoj godini vladavine predsednika Joe Biden-a.

Poslanica u Senatu Elisabeth MacDonough, zvaničnica koja savetuje Senat o načinu primene njegovih pravila, protokola i presedana, je odbacila drugi argument demokrata nakon što su u utorak podneli memorandum.

Ovaj predlog registra je takođe jedan u kojem bi osobe koje trenutno nemaju pravo na prilagođavanje statusa prema zakonu (značajan deo ciljane populacije) postale podobne za to, što je značajna promena politike i stoga je naša analiza ovog pitanja u velikoj meri isto što i predlog LPR-a“, napisala je McDonough-ova u odgovoru koji je dobio CNN.

Izvor je CNN-u naglasio da veruju da ova borba za uključivanje imigracione reforme „nije završena“, ali je ovo opet veliki gubitak za demokrate koji žele uključiti ove odredbe kao poslednji pokušaj reforme.

Grupe za zastupanje imigranata bile su razočarane ranijom parlamentarnom presudom protiv posebnog predloga za uključivanje legalizacije, ali su ostale optimistične. Sergio Gonzales, izvršni direktor Imigracionog centra, je rekao u tom momentu da odluka „nije poslednja“.

Te nade bi, međutim, mogle biti vrlo slabe.

Kongres je godinama poušavao i nije uspevao da donese zakone koji bi obezbedili put do državljanstva ili na drugi način rešili imigracijski sistem. U nedostatku zakona, Obamina administracija, a sada i Bajdenova, se oslanjala na DACA-u (Deferred Action for Childhood Arrivals – Odložena akcija za dolazak dece) kako bi osigurala da grupa poznata kao „Sanjari“ – od kojih su mnogi sada odrasli – može ostati i raditi u Sjedinjenim Državama.

Ove nedelje je Bajdenova administracija preduzela korake da spasi program Odložene akcije za dolaske dece iz Obaminog vremena koji štiti stotine hiljada imigranata bez dokumenata koji su dovedeni kao deca u Sjedinjene Države kao deca deportacije.

Odeljenje za nacionalnu bezbednost je najavilo predloženo“ pravilo koje će proći kroz period javne rasprave i komentara, ali je naglasilo da ono još uvek nije konačna zamena za delovanje Kongresa.

Biden-Harris administracija nastavlja da preduzima mere za zaštitu Sanjara i priznaje njihov doprinos ovoj naciji“, rekao je u saopštenju sekretar za unutrašnju bezbenost, Alejandro Mayorkas. „Ovo obaveštenje o predloženom donošenju pravila je važan korak za postizanje tog cilja. Međutim, samo Kongres može pružiti trajnu zaštitu. Podržavam uključivanje u imigracijske reforme u predlog zakona o pomirenju i pozivam Kongres da deluje brzo kako bi Sanjarima pružio potreban pravni status koji im je potreban i koji zaslužuju“.

Sekretarka za štampu Bele kuće Jen Psaki odgovorila je na odluku ponavljajući opredeljenost Biden-ove administracije da radi na preuređenju imigracionog sistema Sjedinjenih Država. „Posvećeni smo sprovođenju imigracione reforme“, rekla je Psaki. „Očekujem da bi ovo obnovilo izglede opcija“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0