Portoriko i još 46 država na novoj karantinskoj listi za putnike koji dolaze u Čikago

Portoriko i još 46 država na novoj karantinskoj listi za putnike koji dolaze u Čikago

Ne propustite da posetite ovaj šarmantni gradić nedaleko od Čikaga
Krečenje i farbanje privatnih i biznis prostorija
Las Vegas ponovo na udaru hakera, posetioci na gubicima

Karantinska uredba za putnike koji dolaze u Čikago ponovo je ažurirana u utorak. Nova države dodate su na listu prema kojoj putnici iz država najteže pogođenim pandemijom moraju da provedu dve nedelje u karantinu.

Prema originalnoj verziji naloga za putovanje u vanrednim situacijama, države su dodate na listu kada imaju stopu zaraze više od 15 slučajeva na 100.000 stanovnika i uklonjene kada dnevni prosek slučajeva ostane ispod te stope dve uzastopne nedelje.

Od ovog utorka 19 država je kategorisano kao „crvene“ države, što znači da putnici moraju provesti 14 dana u karantinu  po dolasku u Čikago: Južna Dakota, Severna Dakota, Minesota, Vajoming, Novi Meksiko, Nebraska, Kanzas, Montana, Aljaska, Indijana, Viskonsin , Rhode Island, Ajova, Nevada, Ohajo, Kolorado, Juta, Oklahoma i Ajdaho.

Samo su tri države navedene kao „žute“, što znači da za putnike iz ovih država nije potreban karantin: Mejn, Havaji i Vermont.

Preostalih 27 su navedeni kao „narandžasti“, što znači da im je potreban 14-dnevni karantin ili negativni test pre dolaska u Čikago.

Izvor: ABC 7

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0