Poreska uprava izdala upozorenje: Ovi troškovi vam neće biti nadoknađeni

Poreska uprava izdala upozorenje: Ovi troškovi vam neće biti nadoknađeni

Da li vam je potrebna viza za rad na daljinu u Americi?
Evo gde žive najsrećniji radnici u Americi
Vawa – Pravo muškaraca na zaštitu od nasilja u porodici

Kako počinje sezona poreza, Poreska uprava IRS upozorava poreske obveznike i administratore zdravstvenih planova da se lični troškovi za opšte zdravlje ne smatraju u pravnom smislu medicinskim troškovima.

U saopštenju za medije objavljenom u sredu, IRS je podsetio pojedince koji podnose poreske prijave da medicinski troškovi za oblasti poput mršavljenja nisu nadoknadivi u okviru fleksibilnih planova za troškove zdravstvene zaštite, računa za štednju u zdravstvu, aranžmana za nadoknadu zdravstvenih troškova i da bi trebalo da budu oprezni u vezi sa kompanijama koje sugerišu drugačije.

“Pravni medicinski troškovi imaju važno mesto u poreskom zakonodavstvu koje omogućava nadoknade”, rekao je Danny Werfel, komesar IRS-a, u saopštenju. “Ali poreski obveznici treba da budu pažljivi i da prate pravila usred nekih agresivnih marketinških aktivnosti koje sugerišu da lični troškovi kao što su hrana za mršavljenje kvalifikuju za nadoknadu, iako ne ispunjavaju uslove kao medicinski troškovi.”

“FSAs i drugi zdravstveni planovi za troškove koji plaćaju ili nadoknađuju ne-medicinske troškove nisu kvalifikovani planovi,” napisao je IRS. “Ako plan nije kvalifikovan, svi iznosi isplaćeni poreskim obveznicima u okviru plana, čak i nadoknade za stvarne medicinske troškove, uključuju se u prihod.”

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0