Pomozimo osnivanje srpskog crkveno-kulturnog centra u Čikagu

Pomozimo osnivanje srpskog crkveno-kulturnog centra u Čikagu

Serbian Night Labor Day Weekend 2019
Andreana Čekic i Emir Đulovic u Čikagu!
Nova pravila u Čikagu stupaju na snagu od danas. Evo šta je sve zatvoreno

Radosna vest za sve Srbe u Čikagu i celoj Americi – dobili smo novi duhovni hram – crkvu Svetog Nikole! Osim prelepe svetinje, na imanju u Lyonsu (IL) se nalaze i sportska dvorana, velika svečana sala, zgrada gimnazije, stambeni objekat sa nekoliko stanova i parking za 100 vozila. Crkva i imanje su kupljeni pod odličnim uslovima, daleko ispod tržišne cene, ali sada nam treba pomoć svih Vas da bi hram osposobili za bogosluženja, a objekte renovirali i priveli nameni.

Sada imamo priliku da ponovo stvorimo jedan centar gde bi se okupljala i družila naša deca i omladina, gde bi učila o srpskoj pravoslavnoj veri, kulturi i tradiciji – na srpskom jeziku. Mesto gde bi se, pod okriljem crkve, odvijao duhovni, obrazovni, sportski i umetnički život svih generacija. U planu je pokretanje vrtića, osnovne i muzičke škole (u objektu već imamo šest klavira i još mnogo drugih instrumenata), sportskih klubova, dramske i slikarske sekcije, hora i folklora.

Svečana sala pruža odlične uslove za održavanje koncerata, pozorišnih predstava, filmskih projekcija i proslava svih vrsta. Pozivamo Vas da budete donatori i postanete deo ovog značajnog projekta kojim ćemo se jednog dana, a taj dan nije daleko, svi ponositi, te svi zajedno upisati u velike zaduzbinare naseg naroda i nase zemelje zajedno sa Pupinom, Teslom, svetim Vladikama Nikolajem i Mardarijem i mnogim drugim. Hvala svima! Vas CSO parohije Sv.Nikola

Vašu donaciju možete priložiti putem sledećeg linka!

COMMENTS

WORDPRESS: 0