Početak isplate $300 federalne pomoći u Ilinoisu od 13. septembra

Početak isplate $300 federalne pomoći u Ilinoisu od 13. septembra

Transportnoj kompaniji iz Čikaga potreban mehaničar sa iskustvom
USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći
USCIS – Evo kada počinju prijave za FY 2023 H-1B vizu

Dodatne naknade za nezaposlene u iznosu od 300 i 400 dolara, koje je odobrio predsednik Tramp, počele su da se isplaćuju u velikom broju saveznih država. U isto vreme, mnoge države nastavljaju da modifikuju svoje računarske sisteme tako da mogu započeti obradu zahteva i isplate federalne naknade za nezaposlene.

Program pomoći za izgubljene zarade (The Lost Wages Assistance – LWA) pruža dopunske isplate podnosiocima zahteva za naknadu za nezaposlene koji su izgubili posao ili nisu bili sposobni za rad usled pandemije koronavirusa.

Podnosioci zahteva iz Ilinoisa koji ispunjavaju uslove dobiće naknadu u iznosu od $300 nedeljno. Isplate će biti retroaktivne za nedelju koja se završava 1. avgusta 2020. Očekuje se da bi isplate trebalo da počnu u nedelji koja počinje 13. septembra.

Da bi ispunjavali uslove za ovu naknadu, podnosioci zahteva moraju imati iznos nedeljne naknade od najmanje 100 američkih dolara u odobrenom programu pomoći za ponovno zapošljavanje i moraju potvrditi da su nezaposleni ili delimično nezaposleni zbog COVID-19

Program pomoći će, kako je najavljeno, trajati do 27. decembra 2020. ili do isteka sredstava

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0