Pet američkih država sa najskupljim standardom života

Pet američkih država sa najskupljim standardom života

Tinder će naplaćivati pretplatu 500 dolara mesečno VIP korisnicima
Nekadašnji restoran Signature Room neće imati staru namenu nakon što je kupljen od strane 360 Chicago
Amerika odobrila prodaju piletine iz laboratorije

Ako planirate da živite sami, trebaće vam otprilike 45.000 dolara godišnje u većini država samo da biste pokrili osnovne troškove.

To je otprilike srednji prihod potreban za pokrivanje osnovnih troškova, prema analizi, koja je razmatrala procene za stanovanje, transport, zdravstvenu zaštitu, poreze i druge uobičajene troškove.

Međutim, iznos novca potreban za pokrivanje osnovnih troškova može značajno varirati u zavisnosti od mesta gde živite. To je uglavnom zbog cena stanovanja i poreza, koji najviše variraju među osnovnim troškovima koji su ispitani. U državama kao što su Masačusets, Kalifornija i Havaji, procenjeni troškovi stanovanja su više nego dvostruko veći nego u državama sa najnižim osnovnim troškovima života.

Evo pregleda pet država gde pojedinci moraju najviše zarađivati da bi pokrili osnovne troškove:

– Masačusets: 58.009 dolara
– Havaji: 56.841 dolara
– Kalifornija: 56.825 dolara
– Njujork: 55.878 dolara
– Vašington: 53.242 dolara

Imajte na umu da ove kalkulacije uzimaju u obzir samo neophodne troškove i ne uključuju druge troškove kao što su putovanja ili zabava, niti doprinose za investicije.

Treba vam zarada od oko 28 dolara po satu za radnu nedelju od 40 sati da biste ostvarili godišnji prihod od 58.009 dolara potreban za sastavljanje kraja s krajem u Masačusetsu. Nasuprot tome, potrebno vam je samo oko 19 dolara po satu u Zapadnoj Virdžiniji, koja ima najniži godišnji prihod potreban za pokrivanje osnovnih troškova od 39.386 dolara.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0