Patrijarh Porfirije u Sjedinjenim Američkim Državama

Patrijarh Porfirije u Sjedinjenim Američkim Državama

Svečani Doček Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G.G. Porfirija
Srpsko Pozorište Čikago – Premijera predstave “Nebeski Poker”
Nova pravila u Čikagu stupaju na snagu od danas. Evo šta je sve zatvoreno

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije boraviće od 24. januara do 5. februara 2023. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Planirano je da od 24. do 28. januara Njegova Svetost poseti parohije i Crkveno-školsku opštinu Svetog Save u Njujorku koje mu je Sveti Arhijerejski Sinod poverio na duhovno staranje sve do potpune normalizacije tamošnjih prilika. Patrijarh g. Porfirije će se na licu mesta upoznati sa procesom obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, koja je izgorela u požaru na Vaskrs 2016. godine.

U Njujorku će, na sam dan praznika, Njegova Svetost prisustvovati svečanoj proslavi Svetog Save – patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Tokom boravka u Njujorku, Njegova Svetost će održati više sastanaka u vezi sa obnovom bogoslužbenog života pravoslavnih Srba u Njujorku, kao i sa obnovom Saborne crkve Svetog Save.

U drugom delu posete, od 29. januara do 4. februara, Njegova Svetost Patrijarh će posetiti Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertivilu kod Čikaga, gde će održati više sastanaka sa dekanom, upravom, nastavnicima i studentima jedine visokoškolske ustanove Srpske Pravoslavne Crkve na severnoameričkom kontinentu, a prisustvovaće i svečanoj proslavi Svetog Save u organizaciji nastavnika i studenata tog fakulteta. Planiran je i susret Njegove Svetosti sa nadležnim episkopima Srpske Pravoslavne Crkve na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Novoj Gračanici na Trećem jezeru.

SPC.RS

COMMENTS

WORDPRESS: 0