Pasadena: Otvoren prvi restoran na svetu koji u potpunosti pokreće veštačka inteligencija

Pasadena: Otvoren prvi restoran na svetu koji u potpunosti pokreće veštačka inteligencija

Kalifornija: Platforma X nije uspela da blokira zakon o moderaciji sadržaja
Bez dogovora u Senatu. Odbačen novi republikanski paket pomoći
IR-2 viza – Sve što treba da znate o vizi za decu državljana Sjedinjenih Država

Prvi potpuno autonomni restoran na svetu, koji pokreće veštačka inteligencija, CaliExpress, otvoren je u južnoj Kaliforniji. Kompanija iza projekta, Cali Group, otvorila je lokal na severozapadnom uglu ulica Green i Madison na adresi 561 E. Green St.

Holding kompanija se udružila sa Miso Robotics-om za projekat, koji je prethodno lansirao prvu AI-powered fry stanicu na svetu, i PopID, tehnološku kompaniju koja koristi biometriju za naručivanje.

Restoran koristi neke od najinovativnijih tehnologija koje su trenutno dostupne kako bi u potpunosti automatizovao sve svoje fry i grill stanice. Gosti čak mogu zaviriti i proveriti robote koji pripremaju njihove posebne porudžbine.

“Prema našim saznanjima, ovo je prvi restoran na svetu u kojem su i naručivanje i svaki pojedinačni proces kuvanja u potpunosti automatizovani”, izjavio je Džon Miler, izvršni direktor PopID-a i član odbora Miso Robotics-a, u saopštenju za medije.

“Udruživanje ovih različitih tehnologija kako bi se stvorio najautonomniji restoran na svetu predstavlja vrhunac godina istraživanja, razvoja i investiranja u porodicu revolucionarnih kompanija.”

lamag.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0