Ovo su savezne države iz kojih Amerikanci najviše i najmanje putuju

Ovo su savezne države iz kojih Amerikanci najviše i najmanje putuju

Želite da letite sigurno, ali i povoljno? Ovo su TOP 10 najjeftinijih američkih aviokompanija
18 najboljih mesta za posetu u Sjedinjenim Državama tokom decembra
Najluksuznija mesta u Americi za odmor u prirodi koja morate posetiti

Verovatno ste bezbroj puta čuli priču da veliki broj Amerikanaca nikada nije putovao van svoje matične države. Još je manji broj onih koji su putovali na neki drugi kontinent ili državu.

Međutim, nema ništa lepše nego započeti novu avanturu hvatajući let ka novoj destinaciji! Bilo da putujete Amerikom ili štedite kako biste istražili nove zemlje, putovanja nam pomažu da se povežemo sa drugim ljudima, iskusimo nešto novo i osetimo kako je to biti u drugim državama i ’nositi tuđe cipele’ na trenutak!

Možda ste pravi svetski putnik koji non stop pravi planove za nove neistražene destinacije ili ste možda čak i pravi rodoljub koji voli da bude u svom poznatom okruženju. Kako bismo otkrili kojoj kategoriji pripadate, samo treba da pogledamo u kojoj državi živite!

Neverovatno ali potpuno istinito, vaše mesto boravka nam može reći da li volite da putujete! Hteli smo da proverimo koje države u Americi odnosno njeni stanovnici vole da čekiraju svoje karte ka drugim mestima a koji građani ipak vole da budu blizu kuće. Kako bismo istražili ovu zanimljivu temu, koristili smo podatke od trendovima Google pretraga kako bismo videli koje države najviše pretražuju fraze vezane za putovanje.

Evo liste država u Americi čiji stanovnici najviše i najmanje putuju!

 

Države iz kojih se najviše putuje

Svako poznaje nekoga ko je pravi trendseter i putnik, nekoga za koga se uvek pitate da li je ikada kući. Koje su to države iz kojih dolaze ovi zaljubljenici u putovanja?
Naši podaci kažu da je država broj 1 iz koje najviše stanovništva putuje zapravo Kalifornija nakon koje dolazi Konetikat, Ilinois, Nevada i Florida. Nakon top 5 navedenih država dolaze Havaji nakon kojih je i Aljaska – što ima smisla naravno ako putnici imaju porodicu koja živi na kopnu zemlje.

Mičigen je na osmom mestu iz kojeg stanovnici ponekad pokušavaju da pobegnu zbog oštrih zima ka toplijim krajevima. Sledeća zemlja je Kolorado nakon koje sledi Virdžinija.

Nakon top 10 zemalja slede Masačusets, Arizona, Njujork, Kanzas, Nju Džerzi, Merilend, Južna Dakota, Vašington, Mejn i Nju Hempšir. Poslednjih pet u top 25 država su i Oregon, Teksas, Nebraska, Delover i Severna Karolina.

Države iz kojih se najmanje putuje

Sada kada znamo koja polovina Amerike uveliko i često putuje, hteli smo da saznamo i koje to države zauzimaju mesto na listi zemalja iz kojih se najmanje putuje. Da li je to zbog toga što su mirnije prirode pa ne putuju, što troše svoj novac na druge stvari ili nemaju velike aerodrome u blizini, građani ovih zemalja su oni koji, po našim podacima, najmanje putuju iz svojih država.

Krenućemo od 50tog mesta i države iz koje se najmanje putuje, Misisipija. Nakon njega slede Alabama, Zapadna Virdžinija, Kentaki, Oklahoma, Severna Dakota, Arkanzas, Tenesi, Novi Meksiko, Luizijana i Ajova.

Sledećih petnaest država (do prvih 25 iz kojih se najviše putuje) su mesta koja se nalaze na sredini naše liste čineći mesta iz kojih se putuje ali nedovoljno. Ta mesta su Vermont, Juta (Utah), Pensilvanija, Indijana, Vajoming, Ajdaho, Južna Karolina, Mizuri, Ohajo i Rhode Island.

Viskonsin, Montana, Minesota i Džordžija su države koje su na dnu ove liste što znači da njihovi građani ipak vade svoje pasoše i putuju, za razliku od svojih prethodnika.

Trendovi putovanja

Sortirajući ove podatke, uočili smo neke neobične obrasce. Mnoge od država iz kojih se najmanje putuje se nalaze u jugoistočnom delu Amerike koje već odlikuje nizak socio-ekonomski status i nepristupačnost aerodromima.
Teksas i Džordžija koje se nalaze na 22.i 26.mestu nisu toliko visoko na ovoj listi koliko ste možda mislili da će biti znajući činjenicu da je Džordžija dom najvećem aerodromu u zemlji (Hartsfield – Jackson Atlanta International Airport) dok je Teksas dom Dallas/Fort Worth internacionalnom aerodromu kao i George Bush interkontinentalnom aerodromu.

Kalifornija je, očekivano, na prvom mestu jer se u njoj nalazi LAX i SFO kao i mnoge destinacije koje su jako blizu odnosno koje su dostupne brzim letovima.
Takođe su neiznenađujući podaci i za Ilinois, Nevadu i Floridu koje imaju puno turističkih destinacija i samim tim puno opcija za putovanje.

Ono što je možda najviše šokiralo jeste da je Konetikat drugi na našoj listi jer njegovi aerodromi Hartford i New Haven nisu najpopularniji kao JFK aerodrom u Njujurku i LaGuardia.

Izvor: Digital Third Coast

COMMENTS

WORDPRESS: 0