Ovo su programi federalne pomoći koji se završavaju na kraju godine

Ovo su programi federalne pomoći koji se završavaju na kraju godine

Prvi put nakon 20 godina dolar jači od evra
DHS ukida novčane kazne za ilegalne imigrante koji ne napuste Ameriku
Čikago će hiljadama stanovnika uplatiti $500 dolara. Evo kako da se prijavite

Broj novih slučajeva koronavirusa širom zemlje je u porastu, dok novi nalozi za ostanak kod kuće prete ionako teškoj ekonomskoj situaciji. Milionima Amerikanaca preti opasnost da na kraju godine izgube ključne federalne beneficije ukoliko se Kongres ne dogovori o novoj rundi podsticaja.

Ovo su programi federalne pomoći koji ističu na kraju ove kalendarske godine.

  • The Pandemic Unemployment Assistance program – program pomoći u slučaju nezaposlenosti, koji pruža beneficije radnicima freelancerima, oni koji su samozaposleni i ostalim ljudima koji nisu podobni za tradicionalne državne beneficije.
  • The Pandemic Emergency Unemployment Compensation program – program koji pruža dodatnih 13 nedelja naknada za nezaposlene ljudima koji iskoriste sve državne beneficije.
  • A National Eviction Moratorium – Nacionalni moratorijum na iseljenje koji su najavili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ističe 31. decembra, mada naredba ionako nije sprečila neke stanodavce da pronađu rupe i izbace stanare koji nisu u mogućnosti da plaćaju svoju zakupninu.
  • Odlaganje plaćanja za federalne studentske zajmove prestaje 31. decembra, što znači da će studenti koji su uzeli gotovinske kredite morati ponovo da vrše uplate u 2021. godini.
  • Vrenski okvir za poreske olakšice za kompanije za pokrivanje plaćenih bolovanja zaposlenih i porodičnog odsustva iz razloga povezanih sa Covid-19 zatvara se 31. decembra, a vremenski okvir za kredite za zadržavanje zaposlenih, koji subvencioniše poslodavce za zadržavanje radnika na platnom spisku tokom krize , zatvoriće se 1. januara 2021.
  • Prevremena povlačenja novca iz 401 (k) s, IRA i drugih penzionih fondova bez plaćanja penala  (do 100.000 američkih dolara i sa valjanim razlogom vezanim za Covid-19) završiće se 31. decembra.

24. oktobra ove godine, čak 13,6 miliona građana Amerike bilo je uključeno u neki od dva programa naknade za nezaposlene  pokazuju podaci koje je prošle nedelje objavilo Ministarstvo rada.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0