Ovo su programi federalne pomoći koji se završavaju na kraju godine

Ovo su programi federalne pomoći koji se završavaju na kraju godine

Zabrana deložacija u Ilinoisu zvanično produžena do kraja septembra
Tržište nekretnina moglo bi dobiti 4 miliona novih potencijalnih kupaca ove godine
Top 10 najpopularnijih i najprodavanijih modela automobila u Americi

Broj novih slučajeva koronavirusa širom zemlje je u porastu, dok novi nalozi za ostanak kod kuće prete ionako teškoj ekonomskoj situaciji. Milionima Amerikanaca preti opasnost da na kraju godine izgube ključne federalne beneficije ukoliko se Kongres ne dogovori o novoj rundi podsticaja.

Ovo su programi federalne pomoći koji ističu na kraju ove kalendarske godine.

  • The Pandemic Unemployment Assistance program – program pomoći u slučaju nezaposlenosti, koji pruža beneficije radnicima freelancerima, oni koji su samozaposleni i ostalim ljudima koji nisu podobni za tradicionalne državne beneficije.
  • The Pandemic Emergency Unemployment Compensation program – program koji pruža dodatnih 13 nedelja naknada za nezaposlene ljudima koji iskoriste sve državne beneficije.
  • A National Eviction Moratorium – Nacionalni moratorijum na iseljenje koji su najavili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ističe 31. decembra, mada naredba ionako nije sprečila neke stanodavce da pronađu rupe i izbace stanare koji nisu u mogućnosti da plaćaju svoju zakupninu.
  • Odlaganje plaćanja za federalne studentske zajmove prestaje 31. decembra, što znači da će studenti koji su uzeli gotovinske kredite morati ponovo da vrše uplate u 2021. godini.
  • Vrenski okvir za poreske olakšice za kompanije za pokrivanje plaćenih bolovanja zaposlenih i porodičnog odsustva iz razloga povezanih sa Covid-19 zatvara se 31. decembra, a vremenski okvir za kredite za zadržavanje zaposlenih, koji subvencioniše poslodavce za zadržavanje radnika na platnom spisku tokom krize , zatvoriće se 1. januara 2021.
  • Prevremena povlačenja novca iz 401 (k) s, IRA i drugih penzionih fondova bez plaćanja penala  (do 100.000 američkih dolara i sa valjanim razlogom vezanim za Covid-19) završiće se 31. decembra.

24. oktobra ove godine, čak 13,6 miliona građana Amerike bilo je uključeno u neki od dva programa naknade za nezaposlene  pokazuju podaci koje je prošle nedelje objavilo Ministarstvo rada.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0