Ovo su najvažniji zakoni koji uskoro stupaju na snagu u Ilinoisu

Ovo su najvažniji zakoni koji uskoro stupaju na snagu u Ilinoisu

Tramp produžio zabranu izdavanja zelenih karata i radnih viza do 31.marta
Deset najboljih američkih proizvođača automobila
Oglasili se nakon pada Facebooka i Instagrama: Evo šta su poručili

Guverner države Ilinois, J.B. Pritzker, nedavno je potpisao više od 150 mera koje će imati značajan uticaj na državu, iako će većina od njih stupiti na snagu tek sledeće godine.

Među novim zakonima su oni koji omogućavaju stanovnicima zakonske mere ako postanu žrtve “deep fake” seksualnog materijala, dok će drugi uticati na način na koji medicinske ustanove pokušavaju da od pacijenata dobiju sredstva putem procesa naplate dugovanja.

Još jedan zakon će omogućiti neameričkim državljanima da postanu policijski službenici, pod uslovom da su ovlašćeni za rad u Sjedinjenim Državama.

Evo nekih od zakona koje je Pritzker potpisao.

*Napomena: Svi zakoni će stupiti na snagu 1. januara 2024. godine, osim ako nije drugačije naznačeno.

HB 1199 – Počevši od sledeće godine, oktobar će biti označen kao Mesec italijanske američke baštine u Ilinoisu.

HB 1132 – Agencija za hitne situacije u Ilinoisu će usvojiti pravila kojima će se odrediti minimalni zahtevi za obuku i iskustvo “odgovornih za bezbednost lasera”, i zahtevati osiguranje od odgovornosti za kompanije koje organizuju laserske predstave. Ovaj zakon stupa na snagu odmah.

HB 2068 – Svi poslodavci sa 50 ili više zaposlenih, smešteni u krugu od jedne milje od redovnog javnog prevoza, biće obavezni da dozvole kvalifikovanim zaposlenima da isključe troškove javnog prevoza iz svoje oporezive zarade.

HB 2094 – Svi marketinški materijali kompanija za hipotekarne kredite, koji nisu povezani sa hipotekarnom kompanijom vlasnika nekretnine, moraju se pridržavati određenih zahteva kako ne bi zavaravali potrošače.

HB 2123 – “Zakon o digitalnim lažima” utvrđuje da pojedinci imaju pravo na zakonske mere ako su meta “deep fake” ili digitalno izmenjenih seksualnih slika.

HB 2245 – Ovaj zakon zahteva da okrug Cook uspostavi telefonsku liniju za prijavu krađe vozila kako bi se olakšala pronalaženje ukradenih vozila.

HB 2269 – Svi dokumenti za planiranje nasledstva moraju biti spremni elektronski. Ranije, samo testamenti su bili obuhvaćeni tom kategorijom.

HB 2431 – Vožnja putem video konferencije sada će biti zabranjena u Ilinoisu.

HB 2493 – Svi zaposleni u Ilinoisu sada će imati neplaćeno odsustvo do dve nedelje u slučaju da je član porodice ili domaćinstva ubijen u nasilnom zločinu.

HB 2531 – Ministarstvo saobraćaja Ilinoisa će biti obavezno da započne postupak prethodne kvalifikacije za javno-privatne sporazume koji se odnose na južnosuburbanski aerodrom, koji će biti smešten blizu mesta Peotone.

HB 2719 – Bolnice će biti pravno obavezane da provere pacijente za pravo na finansijsku pomoć pre nego što ih pošalju na naplatu dugova.

HB 3236 – Ugovori, transakcije i sporazumi kojima se pruža kredit potrošaču za kupovinu pasa ili mačaka biće ništavni.

HB 3751 – Neamerički državljani koji su ovlašćeni za rad u Sjedinjenim Državama sada će biti kvalifikovani da se prijave za policijske službenike.

HB 3957 – Proizvođači i veletrgovci lekovima će biti obavezni da se suzdrže od preterivanja u ceni pri prodaji neophodnih lekova koji su van patenta i generičkih lekova.

SB 1463 – Naknade i kazne se više neće primenjivati u Ilinoisu na osobe mlađe od 18 godina, osim za saobraćajne kazne, prekršaje u vožnji čamcem ili ribolovu ili prekršaje komunalnih propisa.

SB 1896 – Licenciranim prodavcima novih i polovnih motornih vozila biće dozvoljeno da obavljaju prodajne aktivnosti putem interneta, i moći će da isporuče vozila na adresu kupca ili drugu odgovarajuću lokaciju.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0