Ovo su najsrećnije zemlje sveta. Evo gde se nalazi Amerika i zemlje bivše Jugoslavije

Ovo su najsrećnije zemlje sveta. Evo gde se nalazi Amerika i zemlje bivše Jugoslavije

Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege
USCIS: Objavljena nova pravila, pojedini imigranti moći će do zelene karte bez intervjua
Najmoćniji svetski pasoši za 2021. Evo gde se nalaze SAD i zemlje Zapadnog Balkana

U desetom izveštaju o najsrećnijim zemljama na svetu Mreže Ujedinjenih nacija za održivi razvoj (The United Nations Sustainable Development Solutions Network’s), objavljenom u petak, utvrđeno je da je Finska najsrećnija zemlja na svetu!

Danska je ostala na drugom mestu, a prati je Island, dok su Švedska i Norveška zauzele sedmo i osmo mesto na listi, respektivno.

Sjedinjene Američke Države našle su se na 16. mestu. Kada su u pitanju zemlje bivše Jugoslavije najbolje rangirana je Slovenija koja se našla na 22. mestu, Srbija je 43. najsrećnija zemlja na svetu, Hrvatska je 47. Bosna i Hercegovina je 67. a najlošije rangirana zemlja iz regiona je Crna Gora, koja se našla na 75. mestu.

Rangiranje je zasnovano na tome kako je 146 zemalja sa liste postiglo rezultate u Gallup svetskoj anketi između 2019. i 2021. Bodovanje obuhvata faktore kao što su bruto domaći proizvod po glavi stanovnika i socijalna podrška, kao i kako građani zemlje procenjuju svoju slobodu da životni izbori i velikodušnost. Listu svih zemalja možete pronaći na sledećem linku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0