Ovo su najpopularniji lanci brze hrane u Americi za 2021.godinu

Ovo su najpopularniji lanci brze hrane u Americi za 2021.godinu

Srbijada 2023 – najveći sportski događaj srpske dijaspore ovog vikenda u Čikagu
Američki san kroz H1B Vizu: Evo sa kakvim se izazovima možete susresti tokom imigracionog procesa
Olympic 50 ft pool paradise perfect for all family events,10 min from Anna Maria

Jedan lanac brze hrane je zauzeo prvo mesto sedmu godinu za redom. Da li je vaš favorit dospeo na listu?

Chicken sandwich

Ove nedelje, USA Today je naveo da je američki indeks zadovoljstva kupaca (ACSI) objavio svoju listu najboljih lanaca brze hrane. Kako je utvrđeno ono „najbolje“? ACSI sebe opisuje kao „najboljeg ekonomskog indikatora koji meri zadovoljstvo potrošača širom američke ekonomije“. Kao takav, njegova ovogodišnja studija „je zasnovana na intervjuima sa 19.423 kupca, izabranih na nasumičnoj osnovi i kontaktiranih putem email-a između 1.aprila 2020.godine i 29.marta 2021.godine“, navodi ACSI.

ACSI kaže da su tražili od kupaca da procene svoja nedavna iskustva sa lancima brze hrane sa najvećim tržišnim udelom, ocenjujući restorane prema sledećim pokazateljima: tačnost narudžbine hrane, kvalitet i pouzdanost mobilne aplikacije (sigurno relevantnije mere nego ikada, zahvaljujući povećanju online naručivanja izazvanog pandemijom), ljubaznosti i predusretljivosti osoblja, kvalitetu hrane (ukus, temperatura i sastojci), čistoći, ukusu i temperaturi pića, brzini usluge, zadovoljstvom web site-a i raznovrsnosti hrane i pića na meniju.

Na osnovu svega ovoga, nastavite da čitate kako biste saznali koji su lanci brze hrane prema ACSI ispitanicima najviše favorizovani u protekloj godini.

#1 Chick – fil – A

chick fil a

Chick – fil – A je zauzeo prvo mesto prema ACSI-u sedmu godinu zaredom. Međutim, njen rezultat je pao za jedan bod prošle godine, na 83, u poređenju sa 84 iz 2020.godine.

#2 Domino’s Pizza

Domino's pizza sign

Sa ACSI ocenom od 80, Domino’s Pizza dominira kao vodeći lanac pizza u naciji, uprkos nedavnim kontroverzama o tome kako nabavlja neke od svojih sastojaka.

#3 KFC

Zanimljivo je da je KFC – koji je u vlasništvu iste matične kompanije kao Taco Bell, Pizza Hut i Habit Burger – došao kao treći najomiljeniji lanac brze hrane u naciji, sa rezultatom od 79 (kojeg je takođe imao i 2020.godine). Originalni lanac pržene piletine očigledno  drži svoje mesto kao klasik.

#4 Starbucks

Suočeni sa mnogim usponima i padovima u protekloj godini, velikim delom zahvaljujući značajnom nedostatku sastojaka koji i dalje potresa njegov meni, mnogi Amerikanci ne mogu da funkcionišu bez Starbucks-a. Starbucks je ove godine dobio ACSI ocenu od 79, što je više u odnosu na 78 prošle godine.

#5 Five Guys

Ovo je istina: sa ACSI ocenom od 78, Five Guys je nadmašio neke od velikih momaka bivajući na mestu broj pet. Lanac sa sedištem u Washington-u, koji je osnovan sredinom 1980tih, ima 1.500 lokacija širom sveta (to je u poređenju sa skoro 40.000 lokacija za Subway, koji ima više lokacija nego bilo koji drugi lanac brze hrane na svetu).

Ovo su lanci brze hrane čiji su rezultati pali na dno ACSI indeksa:

Subway

subway sandwich

Neverovatno ali istinito: Govoreći o Subway-u, lanac se srušio na dno liste ove godine i ima najmanji rezultat u poređenju sa prošlogodišnjim rangom (79 u 2020.godini u poređenju sa 75 u 2021.godini). Na osnovu ovog ishoda, mogli bismo nazvati ovaj lanac „najboljim od najgorih“ – kao i zanimljivim činiocem kojeg treba motriti, s obzirom na njihov skandal sa tunom u poslednje vreme.

Ovih nekoliko lanaca idu zajedno kada je u pitanju rezultat:

Jack in the Box, Popeyes, Wendy’s i Sonic su postigli zajedničkih 73 poena, pri čemu je Wendy’s izgubila najviše od svih navedenih – tri poena – od 2020.godine.

McDonald’s

McDonald’s bi se mogao smatrati najvećim gigantom brze hrane, ali prema izveštaju ACSI-a, će imati dosta posla da dođu na čelo ove liste. Možda je to razlog zašto su odjednom uveli velike programom lojalnosti kupaca (Customer loyalty program).

 

Izvor: Eatthis.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0