Ovo su najbolje države u SAD za penzionisanje

Ovo su najbolje države u SAD za penzionisanje

Pomozimo Tadiji da ode na operaciju! Preostalo je još dve nedelje da se prikupi novac
Ovo su sve države koje su produžile naknade za nezaposlene
Američka Komisija za sigurnost proizvoda tužila Amazon zbog navodne prodaje opasnih proizvoda

Da je Florida destinacija broj 1 za odlazak Amerikanaca u penziju, prema nedavnom podacima koje je prikupio WalletHub, apsolutno nije iznenađujuće. Zanimljivo je, međutim, da Sunčanu državu pomno prate dve manje poznate destinacije, takođe sjajne za penzionisanje.

Istraživači na web stranici o ličnim finansijama analizirali su svih 50 država koristeći statistiku Biroa za popis stanovništva, Biroa za statistiku rada i drugih entiteta. Analiza je rangirala lokacije na skali od 100 poena kroz tri metrike: pristupačnost, kvalitet života i zdravstvenu zaštitu.

Virdžinija i Kolorado su na drugom i trećem mestu, odmah iza Floride, pokazuje istraživanje. I jedni i drugi imaju uporedive troškove života kada je u pitanju zdravstvena zaštita.

Na osnovu WalletHub-a, evo 10 najpovoljnijih američkih država za penziju, na osnovu njihovog ukupnog rezultata.

#9 New Hampshire (nerešeno)

Ukupan rezultat: 54,17

Pristupačnost: 34

Kvalitet života: 2

Zdravstvena zaštita: 8

#9 Arizona (nerešeno)

Ukupan rezultat: 54,17

Pristupačnost: 15

Kvalitet života: 32

Zdravstvena zaštita: 24

#8 Utah

Ukupan rezultat: 54,23

Pristupačnost: 19

Kvalitet života: 20

Zdravstvena zaštita: 26

#7 Montana

Ukupan rezultat: 54,44

Pristupačnost: 14

Kvalitet života: 18

Zdravstvena zaštita: 31

#6 North Dakota

Ukupan rezultat: 54,51

Pristupačnost: 25

Kvalitet života: 16

Zdravstvena zaštita: 16

#5 Minnesota

Ukupan rezultat: 55,85

Pristupačnost: 36

Kvalitet života: 3

Zdravstvena zaštita: 1

#4 Delaware

Ukupan rezultat: 56,34

Pristupačnost: 35

Kvalitet života: 35

Zdravstvena zaštita: 15

#3 Colorado

Ukupan rezultat: 59,27

Pristupačnost: 11

Kvalitet života: 21

Zdravstvena zaštita: 4

#2 Virginia

Ukupan rezultat: 59,32

Pristupačnost: 9

Kvalitet života: 7

Zdravstvena zaštita: 13

#1 Florida

Ukupan rezultat: 59,41

Pristupačnost: 4

Kvalitet života: 5

Zdravstvena zaštita: 27

Penzionisanje može označiti kraj vaše karijere, ali to nije kraj razmatranja finansijske sigurnosti. Ako ste zabrinuti da li ćete imati dovoljno za budućnost, prelazak u državu sa nižim troškovima može pomoći vašem novcu da traje.

U prve tri države na listi, niži troškovi života su velika prednost. U popularnom penzionerskom gradu Orlandu na Floridi, na primer, troškovi života su 5% niži do nacionalnog proseka. U Ričmondu (Virdžinija), to je 4% niže, a u Kolorado Springsu, troškovi su 6% niži.

Imajte na umu, međutim, kako se vaši drugi troškovi života mogu promeniti. Dok „troškovi života na Floirdi mogu biti jeftiniji u odnosu na mesto odakle dolazite, posebno ako se selite iz oblasti sa visokim troškovima, recimo Njujorka“, kaže dr John A. Kilpatrick, generalni direktor kompanije za nekretnine Greenfield Advisors. Takođe, „tipične plate su takođe niže“, navodi doktor, što bi moglo biti problem ako odlučite i dalje da radite.

Osim toga, moglo bi biti dodatnih iznenađenja“, dodaje Kilpatrick.

Na primer, na Floridi „morate da posedujete automobil. Ako dolazite iz oblasti gde je upotreba automobila neuobičajena, doživećete popriličan šok. Javni prevoz gotovoa ne postoji“, navodi Kilpatrick.

Cena kuća na Floridi, kao i u Virdžiniji i Koloradu, su iznad norme. U poređenju sa nacionalnim prosekom od 320.662 dolara, prema Zillow-u, kuće na Floridi koštaju nešto više od 342.077 dolara, dok su kuće u Virdžiniji i Koloradu u proseku 348.835 i 536.839 dolara.

Iako porezi ili drugi troškovi mogu biti niži na jednom mestu nego na drugom, Marcia Socas, broker za nekretnine u centralnoj Floridi, je ranije navela za Grow da pogledate sve „aspekte svojih trkoškova“ kako biste izbegli „štednju u jednoj oblasti i trošenje znatno više u drugoj“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0