Ovo su američki gradovi sa najvećim gužvama u saobraćaju. Čikago je u samom vrhu neslavne liste

Ovo su američki gradovi sa najvećim gužvama u saobraćaju. Čikago je u samom vrhu neslavne liste

Generacija Z je odabrala ovu američku državu kao najbolju za život
Zvanično: Air Serbia od proleća 2023. godine leti za Čikago
Recite zbogom šiframa: Amazon uvodi skeniranje dlana preko telefona

Global Traffic Scorecard je u svom izveštaju koji je izašao u martu ove godine od strane INRIX-a, predstavio gradove u Americi sa najvećim gužvama u saobraćaju. Vozači u Bostonu su proveli prosečno 149 sati – ili nešto malo preko šest dana – u saobraćaju 2019.godine i ova činjenica je Boston učinila gradom sa najvećom saobraćajnom gužvom u čitavoj Americi! Posle Bostona na američkoj listi gradova sa najvećim gužvama u saobraćaju slede Čikago, Filadelfija i Njujork. Ovo je druga uzastopna godina da je Boston na prvom mestu.

INRIX je analizirao vreme koje se provede u saobraćaju po glavi stanovnika među vozačima u više od 90 gradova širom 43 države ispitujući vreme putovanja tokom špica i u mirnijim satima. Konkretno u Americi, vozači izgube u proseku oko 99 sati u saobraćaju čemu je ekvivalentno cifri od 1,377 dolara, u 2019.godini. Na nacionalnom nivou, vozači gube više od 88 biliona dolara u vremenu zbog saobraćajnih gužvi.

Jedan razlog zašto gužve nastavljaju da se povećavaju jeste zbog urbanizma i mnogih oblasti koje rastu sve više i više, brže nego putevi, izjavio je Pishue. Zahtevi za putovanjem, putovanjem putevima tačnije, prevazilazi trenutnu dostupnost puteva. U nekim gradovima, čak i izgradnja javnog prevoza možda neće biti dovoljna obzirom na brzinu rasta gradskog stanovništva.

Pored dodavanja javnog prevoza kao rešenja za problem gužvi, veći gradovi mogu da nastave sa uspostavljanjem programa zajedničkih putovanja kako bi se smanjio broj vozila na putevima, Pushue navodi. Neki gradovi takođe gledaju da uvedu dodatne naplate kako bi se smanjio saobraćaj što bi povećalo i troškove vožnje i na takav način podstaklo manje automobila na ulicama.

„Sve pomenute mere su u cilju smanjenja saobraćaja“ navodi Pishue „(…) nažalost, to nije dovoljno da se nadoknadi veliki porast a to vidimo iz godine u godinu“.

Ovi podaci su sakupljeni 2019.godine pre nego što su se uslovi za vožnju promenili dramatično zbog početka globalne pandemije.

Deset gradova koji imaju najveće gužve u Americi u 2019.godini, po navodima INRIX-a, su:

Izvor: US News 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0