Ovo su američke kompanije sa najvećim brojem radnika

Ovo su američke kompanije sa najvećim brojem radnika

Cene avionskih karata u Americi su porasle za 18%, što je najveći jednomesečni skok ikada
Apple predstavio novu funkciju ‘NameDrop’ za deljenje podataka između iPhone uređaja
Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju od 20. decembra

Velike kompanije su postale stubovi američke privrede, pružajući značajne mogućnosti zapošljavanja i inovacije u svojim sektorima. Ovo su američke kompanija sa najvećim brojem zaposlenih.

 Walmart: Osnovan 1962. godine, Walmart je danas najveći svetski lanac supermarketa sa sedištem u Bentonvilleu, Arkansas. Sa preko 2,2 miliona zaposlenih širom sveta, kompanija se bavi prodajom robe široke potrošnje, od prehrambenih proizvoda do odeće i elektronike. Walmart je postao sinonim za povoljne cene i širok asortiman proizvoda.

Amazon: Osnovana 1994. godine u Sijetlu, država Washington, Amazon je započeo kao online prodavnica knjiga, a danas je najveći svetski internet trgovac. Ova kompanija, koju je osnovao Jeff Bezos, sada zapošljava preko milion ljudi i proširila je svoje poslovanje na razne sektore, uključujući i cloud computing, streaming i veštačku inteligenciju.

Kroger: Osnovan 1883. godine u Sinsinatiju, Ohio, Kroger je jedan od najstarijih lanaca supermarketa u SAD-u. Sa preko 500,000 zaposlenih, kompanija pruža svežu hranu, lekove i druge proizvode kroz svoj obiman lanac trgovina. Kroger je poznat po svojim inovacijama u maloprodaji i velikim tržišnim udelima.

Home Depot: Ova kompanija je osnovana 1978. godine u Atlanti, država Georgia, i postala je najveći svetski maloprodajni lanac proizvoda za kuću. Sa skoro 400,000 zaposlenih, Home Depot nudi sve od alata do građevinskih materijala. Kompanija je omiljena destinacija za majstore i hobiste.

UPS

United Parcel Service je američka multinacionalna kompanija za otpremu i prijem paketa, kao i za upravljanje lancem snabdevanja, osnovana 1907. godine. Originalno poznata kao American Messenger Company koja se specijalizovala za telegrame, UPS je izrastao u kompaniju sa liste Fortune 500 i postao jedan od najvećih svetskih kurirskih servisa za isporuku i ima više od 530 000 radnika.

FedEx: Osnovana 1971. godine u Little Rocku, Arkansas, FedEx je globalna kurirska dostavna služba koja zapošljava preko 300,000 ljudi. Pored glavne delatnosti prevoza i dostave pošiljki, FedEx pruža i druge logističke usluge. Kompanija je postala nezaobilazna u svetu brzog prenosa paketa i informacija.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0