Ovo su američke države i gradovi sa najvećim brojem vozača kamiona

Ovo su američke države i gradovi sa najvećim brojem vozača kamiona

American Airlines uvodi direktan let iz Čikaga do Venecije
USCIS predstavio online obrazac za zakazivanje termina u lokalnim kancelarijama imigracije
10 najstarijih gradova u Americi

Zanimanje vožača kamiona u Americi, jedno je od najtežih i najbolje plaćenih poslova u SAD. Sva težina i značaj posla vozača kamiona došao je do izražaja tokom pandemije koronavirusa kada su vožači održali posrnulu američku ekonomiju i medicinski sistem.

Prema zvaničnom izveštaju Ministarstva rada Sjedinjenih Američkih Država, 1.7 miliona ljudi bavilo se ovim poslom. Prosečna zarada po satu za vozače kamiona bila je malo ispod 21$ sa prosečnom platom od četrdeset tri i po hiljade dolara. Vozači koji su noviji u poslu, u proseku, zarađuju manje dok iskusniji vozači kamiona sa godinama rada iza sebe zarađuju znatno veće sume.

Ono što je specifično i što odlikuje ovu industriju jeste nejednakost u broju kamiondžija u državama i gradovima Amerike. Veliki broj naših sunarodnika bavi se upravo ovim zanimanjem i iz naše perspektive Ilinois i Čikago predstavljaju centar ove industrije, ali podaci Ministarstva rada pokazuju malo drugačije informacije. Neke od država imaju mnogo veći broj nego ostale i u ovom članku vam predstavljamo države i gradove sa najvećim brojem vozača kamiona.

Poslovi Vozaci kamiona MIami Glasnik

Veliki broj naših sunarodnika bavi se upravo ovim zanimanjem.

Države koje imaju najveći broj vozača kamiona

Države koje se nalaze na listi u nastavku teksta imaju najveći broj zaposlenih vozača kamiona. Ovo ne znači da te iste države imaju i najveće prosečne plate kada je ovo zanimanje u pitanju. Navedena lista je popis mesta u kome postoji najveća koncentracija vozača na nacionalnom nivou.

Teksas je na vrhu liste sa više od 172 000 zaposlenih vozača kamiona. Svaki petnaesti zaposleni od hiljadu stanovnika Teksasa vozi kamion. Teksas je poznat kao najveći industrijski epicentar kamiondžija sa tendencijom rasta svake godine.

Kalifornija je druga na listi kao država sa više od 130 000 vozača.

Pensilvanija je država koju možda niste očekivali na listi ali je, kao treće plasirana, veliki centar za vozače kamiona. Skoro 80 000 vozača Pensilvaniju nazivaju domom gde svako trinaesti zaposleni vozač kamiona.

Florida je, sa 77 500 vozača, četvrta na list. Od hiljadu zaposlenih stanovnika na Floridi svaki deveti opredelio se za zanimanje vozača kamiona.

Ohajo je takođe iznenađenje na ovoj listi, sa skoro 71 000 vozača kamiona.

 

Gradovi i gradske oblasti koje imaju najveći broj vozača kamiona

 

Sledeća lista sadrži gradove i gradske oblasti u kojima se živi najviše vozača.

Njujork – New Jersey City – White Plains – ova gradska oblast ima skoro 40 000 vozača kamiona.

Houston Woodlands Sugar Land oblast u Teksasu  druga je po redu, sa najviše stanovnika koji se bave vožnjom kamiona. Većina ih stanuje u Hjustonu i okolini. Celo područje ima približno oko 39 000 vozača.

Chicago – Naperville – Arlington Heights oblast u Ilinoisu je treća na listi sa skoro 37 500 stanovnika koji se bave ovim zanimanjem.

Dallas – Piano – Irving kao četvrti na listi pokazuje da je Teksas mesto sa najviše vozača kamiona. Ova gradska oblast ima više od 34 000 zaposlenih u ovoj industriji.

Atlanta – Sandy Springs – Roswell u Džordžiji ima više od 32 000 stanovnika čije je zanimanje vozač kamiona.

 

Koja je država najbolja za vozače kamiona?

Severna Dakota je država sa najboljom reputacijom kada je ovo zanimanje u pitanju na osnovu podataka o prosečnoj plati. Prosečni tracktor – trailer truck driver zarađuje 54 000$ godišnje. Bismarck obezbeđuje najveće prosečne plate za kamiondžije koje se kreću oko 56 000$ na godišnjem nivou. Iako ova država nije u pet najboljih država za vozače kamiona, svakako se visoko rangira sa 32 000 vozača.

Aljaska je druga na listi kao država koja najbolje plaća kamiondžije sa platom od 53 500$ godišnje. Masačusets je odmah nakon Aljaske sa nešto manje od 50 000$ godišnje dok vozači u Nevadi zarađuju 49 500$. Peto mesto na listi zauzima Vašington u kome vozači u proseku zarađuju preko 49 000$ godišnje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0