Ovo su 7 najšarmantnijih malih gradova u Ilinoisu koje treba da posetite ovog leta

Ovo su 7 najšarmantnijih malih gradova u Ilinoisu koje treba da posetite ovog leta

7 gradova sa najboljim noćnim životom u Americi
10 američkih gradova za koje niste čuli, a koje bi trebalo da posetite
8 poznatih ulica u Americi koje morate da posetite

Ova država na srednjem zapadu Amerike ima više nego dovoljno divnih malih gradova, mnogi od njih su sa toplim, gostoljubivim zajednicama koje nude sve – od vodenih parkova i jezera za osveženje, do festivala. Otkrijte sedam preslatkih malih gradova koje vredi posetiti ovog leta.

1. Galena
Galena je šarmantan grad smešten na reci Misisipi, što je samo jedna od stvari koje čine ovaj grad jedinstvenim i vrednim posete. Galena pruža osećaj malog grada, ali privlači ljude iz celog sveta, posebno tokom letnjih meseci, kako bi doživeli njen zanimljivi centar, restorane svetske klase, udobne kafiće i istorijske lokacije. Jedna od najvećih atrakcija grada je impozantan dom bivšeg predsednika Amerike, Ulysses S. Granta, kao i mnoge druge lokacije koje su upisane u Nacionalni registar istorijskih mesta.

2. Woodstock
Woodstock je slikovit, lep mali grad koji ima i veliki istorijski značaj. Grad je prepoznat od strane Nacionalnog fonda za očuvanje istorijskih mesta i takođe je nazvan “Očuvana američka zajednica” od strane Bele kuće. Jedna od glavnih atrakcija grada je Opera House Woodstock, koja je izgrađena 1889. godine i jedno je od najstarijih kontinuirano aktivnih pozorišta u zemlji.

3. Princeton
Smestan na severnom delu države, Princeton je divan mali grad smešten na raskrsnici auto-puta I-80 i Amtrak železničkog sistema, što ga čini pogodnim mestom za letnje odmaralište. Grad oživi tokom toplih meseci i domaćin je koncertne serije na glavnoj ulici koja počinje svake godine u junu. Poseta Hornbaker Gardens je još jedna stvar koju treba uraditi kada posetite Princeton, jer ima botaničke bašte, dečje bašte i zabavu uživo tokom leta.

geneva chicago glasnik

4. Geneva
Geneva je smeštena u prelepom Fox River Valley-u države i savršena je srednjezapadna letnja destinacija za odmor. Puna istorijskog šarma, mali grad je smešten na slikovitoj Fox River i nudi mnoge mogućnosti za rekreaciju na otvorenom. Posetioci dolaze iz svih krajeva da šetaju centrom Geneve, koji je pun zanimljivih butika, antikvarnica, kafića, radnji za ručno pravljenje čokolada i gurmanskih restorana.

5. Fulton
Još jedan divan grad u Ilinoisu smešten na reci Misisipi, Fulton je tipična mala srednje-zapadna zajednica. Mali grad nudi uzbudljivu mešavinu istorijskih lokacija, atrakcija na otvorenom i restorana i noćnih klubova, čineći ga idealnim mestom za letovanje za parove ili porodice.

6. Ottawa
Još jedan šarmantan mali grad smešten na severu države, Ottawa je najpoznatija po tome što je ulazna kapija u četiri velika državna parka: Starved Rock, Matthiessen, Buffalo Rock i Illini State Park. Prostori na otvorenom su zeleni i spremni za istraživanje tokom celog leta, bilo da volite planinarenje ili vožnju biciklom.

7. Lebanon
Skriven u zapadnom Ilinoisu, samo 30 minuta vožnje od užurbane St. Luisa, divan Lebanon ima bogatu istoriju u oblasti obrazovanja i umetnosti. Istorijski centar grada nudi posetiocima raznovrsne lokalne restorane, kafiće, butike, antikvarnice i galerije umetnosti.

Ovo su samo neki od divnih malih gradova koje možete posetiti u Ilinoisu tokom ovog leta, svaki sa svojim šarmom i jedinstvenim ponudama za posetioce.

worldatlas

COMMENTS

WORDPRESS: 0