Ovo čikaško naselje je proglašeno za jedno od “najkul” mesta na svetu

Ovo čikaško naselje je proglašeno za jedno od “najkul” mesta na svetu

Ne propustite: Šef Živko Radojčić u emisiji Chopped na Food Networku
10 gradova u kojima je renta jeftinija od kupovine nekretnine
Arktička hladnoća stigla u Čikago. Do kraja nedelje očekuje se velika snežna oluja

Jedno naselje na severozapadu Čikaga ima veliko pravo da bude ponosno. Avondale je proglašen za jedno od “najkul” naselja na celom svetu.

Internet magazin Time Out svrstava Avondale na 16. mesto na svojoj listi „51 “najkul” naselja na svetu“.

Time Out kaže da je anketirao 20.000 stanovnika gradova i okupio lokalne stručnjake kako bi sačinili listu naselja za hranu, zabavu, zajednicu i kulturu za 2022.
Kažu da su sve pomenute zajednice „neverovatna mesta za biti sada“, imaju „najsavremeniju kulturu i noćni život“, plus „najbolje od starih i novih škola“.

Inače, “najkul” naselje na svetu je Colonia Americana, u Gvadalahari u Meksiku, a kompletnu listu zajednica možete videti ovde.
Choose Chicago predviđa da će Avondale , sa velikom mešavinom poljskog i latinoameričkog stanovništva, biti sledeći gradski „it“ kvart zbog svoje „ispod radara“ gastronomske scene i scene noćnog života; ali ovo novo rangiranje može učiniti to predviđanje stvarnošću pre nego kasnije.

U komšiluku se takođe nalazi mnoštvo barova i restorana, kao i pop-up prozora koji dodaju svežu atmosferu urbanom, prizemnom osećaju industrijskih korena Avondalea.

Choose Chicago takođe preporučuje posetiocima da posete baziliku Svetog Hijacinta, jednu od samo tri bazilike u gradu i jednu od istorijskih zgrada u Avondale-u.

WGNTV

COMMENTS

WORDPRESS: 0