Ovih 11 država počinje sa isplatom dodatnih $300 federalne pomoći za nezaposlene

Ovih 11 država počinje sa isplatom dodatnih $300 federalne pomoći za nezaposlene

Isplata $300 federalne pomoći za neke države počinje ove sedmice, evo kada stiže u Ilinois
Šta piju Amerikanci? Ovo su 10 najpopularnijih alkoholnih pića u SAD
Umetnici iz Portlanda napravili “Bridging the Balkans”, publikaciju koja prezentuju srpsku kulturu

Pojedine američke države počeće da plaćaju dodatnih 300 dolara nedeljnih naknade za nezaposlene. Najmanje 11 saveznih država ove nedelje počeće da isplaćuje dodatnih 300 američkih dolara nedeljnih naknada za nezaposlenost u skladu sa stimulativnim sporazumom od 900 milijardi dolara potpisanim krajem 2020. godine. Većina država trebalo bi da počne da distribuira beneficije do sredine meseca. Države poput Arizone, Kalifornije, Njujorka i Severne Karoline počeće sa isplatom pomoći već ove nedelje.

Amerikanci bez posla dobijaće dodatnih 300 dolara nedeljno kao federalnu nadoknadu za nezaposlenost (FPUC) u trajanju od 11 nedelja do 14. marta. I radnici na osiguranju za slučaj nezaposlenosti (UI) i Pandemic Unsistance Assistance (PUA) dobiće dodatnu naknadu.

Njujork je počeo da isplaćuje dodatnu naknadu od 300 dolara primaocima pomoći za nezaposlene u okviru svih programa.

Oko 1,3 miliona stanovnika Kalifornije će ove nedelje dobiti pomoć, navodi se u saopštenju kalifornijskog odeljenja za zapošljavanje, dok će ostatak pogodnosti biti raspoređen „čim revidirani program bude uspostavljen“.

Dodatnih 300 dolara pomoći neće biti retroaktivno za zimu 2020. godine – o čemu su prethodno raspravljali poslanici – već će početi od nedelje 27. decembra.ž

Izvor:Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0