Ovih 11 država počinje sa isplatom dodatnih $300 federalne pomoći za nezaposlene

Ovih 11 država počinje sa isplatom dodatnih $300 federalne pomoći za nezaposlene

Kina prva na svetu izdala “Covid Pasoše”. Šta se dešava u Americi?
Evropska Unija produžila zabranu putovanja, Amerikancima i dalje zabranjen ulaz
Navy Pier – Najposećenija destinacija u Čikagu!

Pojedine američke države počeće da plaćaju dodatnih 300 dolara nedeljnih naknade za nezaposlene. Najmanje 11 saveznih država ove nedelje počeće da isplaćuje dodatnih 300 američkih dolara nedeljnih naknada za nezaposlenost u skladu sa stimulativnim sporazumom od 900 milijardi dolara potpisanim krajem 2020. godine. Većina država trebalo bi da počne da distribuira beneficije do sredine meseca. Države poput Arizone, Kalifornije, Njujorka i Severne Karoline počeće sa isplatom pomoći već ove nedelje.

Amerikanci bez posla dobijaće dodatnih 300 dolara nedeljno kao federalnu nadoknadu za nezaposlenost (FPUC) u trajanju od 11 nedelja do 14. marta. I radnici na osiguranju za slučaj nezaposlenosti (UI) i Pandemic Unsistance Assistance (PUA) dobiće dodatnu naknadu.

Njujork je počeo da isplaćuje dodatnu naknadu od 300 dolara primaocima pomoći za nezaposlene u okviru svih programa.

Oko 1,3 miliona stanovnika Kalifornije će ove nedelje dobiti pomoć, navodi se u saopštenju kalifornijskog odeljenja za zapošljavanje, dok će ostatak pogodnosti biti raspoređen „čim revidirani program bude uspostavljen“.

Dodatnih 300 dolara pomoći neće biti retroaktivno za zimu 2020. godine – o čemu su prethodno raspravljali poslanici – već će početi od nedelje 27. decembra.ž

Izvor:Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0