fbpx

Kada pomislite na oktobar uvek pomislite i na Noć veštica. Zar ne? Evo par predloga kako možete iskoristiti svoje slobodno vreme za u toku ovog praznika u našem divnom Čikagu.

Pier Pumpkin Lights at Navy Pier

Navy Pier je doveo lokalne umetnike da kreiraju instalacije poput  Pumpkin Picasso and a Juggernaut of Jack-O-Lanterns, dok kostimirani plesači nastupaju duž celog mola. Veliki broj restorana i barova nude jedinstveni meni i specijalne ponude tokom ovog festivala. Traje do 1.novembra i ulaz je besplatan.

Bloody Bathory

Prikazuje se od četvrtka do subote sve do 16.novembra. Ovo pozorišno iskustvo će vas odvesti u Mađarsku iz XVI veka, na imanje Elizabeth Bathory. Ona je poznata kao serijski ubica koja je koristila krv mladih devica za kupanje i pravljenje eliksira kako bi ostala mlada. Publika ima priliku da se kreće po sobama imanja prateći 17 različitih likova. Ulaznice koštaju 27$.

Jack’s Pumpkin Pop-Up

Na Goose Islandu do 1.novembra možete se ludo provesti na Jack’s Pumpkin Pop-Up festivalu. Ovde se nalazi najveći kukuruzni lavirint u Čikagu, atrakcije poput bacanje sekire. Fotografije se mogu napraviti na ovoj lokaciji totalno su autentične i drugačije. Ulaznice su u prodaji  po ceni od 15$.

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas with the Chicago Philharmonic

Svratite do Auditorium Teatra za Noć veštica ili dan kasnije kako biste videli projekciju legendarne The Nightmare Before Christmas uporedo sa Čikaškom filharmonijom koja svira uživo sa prikazivanjem filma. Budite uvereni da numeru This is Halloween ne želite da propustite u izvodjenju ovog orkestra. Ulaznice za ovaj dogadjaj se kreću od 30$ pa na više.

Leave a comment

Skip to toolbar