fbpx

Otvorena Njujorška berza, skok vrednosti akcija

Otvorena Njujorška berza, skok vrednosti akcija

Intervju: Ivan Đurović – Srbin iz Čikaga na velikoj sceni Holivuda
Kada ćete dobiti 1200$? IRS pokreće servis za praćenje statusa paketa pomoći
10 dobrih stvari koje su se desile u 2020.godini

Prvi put u poslednja dva meseca Njujorška berza otvorila je svoj podijum za trgovinu akcijama, a čuvenim zvonom početak radnog dana na Vol stritu označio je guverner države Njujork Endrju Kuomo.

Međutim, takozvani “kontrolisani haos” u utorak je bio znatno ublažen zbog novih pravila u skaldu sa pandemijom koronavirusa.

Podijum, poznat širom sveta po vrlo anarhičnoj atmosferi u kojoj se špekulanti nadvikuju, zatvoren je od sredine marta. Njujorška berza (NYSE) saopštila je da će za sada u svakom trenutku biti manje špekulanata na podijumu, kako bi se poštovala zabrana prilaska na manje od dva metra, a svi trgovci takođe će morati da nose maske.

Od svakog ko dolazi u zgradu u ulici Vol broj 11 traži se da izbegava javni prevoz, a na ulasku će mu biti izmerena temperatura, objavila je predsednica NYSE Stejsi Kaningem.

Zašto je njujorška berza toliko snažna u vreme globalne krize?

A usled otvaranja biznisa i optimizma u vezi sa potencijalnom vakcinom protiv Kovida 19, vodeći indeksi ostvarili su velike dobitke.

Standard and Poor’s (S&P 500) otvorio se u plusu 2,2 odsto i prevazišao 3.000 prvi put od 5. marta.

Industrijski prosek Dau Džons (The Dow Jones Industrial Average) bio je na dobitku 317 poena, ili 1,29 odsto na otvaranju, ubrzo prevazišao 25.000.

Nasdak (The Nasdaq Composite) je skočio za 177 poena, ili 1.89 odsto, na 9,501 na tvaranju.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0