Otkrivamo: Evo zbog čega je imigraciona policija posetila srpske kompanije u Čikagu?!

Otkrivamo: Evo zbog čega je imigraciona policija posetila srpske kompanije u Čikagu?!

USCIS predstavio novi dizajn “Zelene karte” i “Radne dozvole”. Evo kako sada izgledaju ovi dokumenti
Kalifornija na putu da postane prva američka država koja će lične karte izdavati svim imigrantima
Novi zakon u Ilinoisu omogućava imigrantima da postanu policajci bez američkog državljanstva

Chicago Glasnik je prosle nedelje pisao o iznenadnim posetama Americke službe za imigraciju i carine (ICE)  nekolicini srpskih transportnih kompanija a  sada vam donosimo pozadinu ovog događaja!

Americki imigracioni organi počeli su širom zemlje da posećuju kompanije koje nude posao imigrantima koji nemaju dokumente u onome sto nazivaju “worksite enforcement surges”  i podizaće krivične prijave tamo gde je to opravdano, objavljeno je u utorak.

Imigracioni agenti su u poslednjih nekoliko nedelja  posetili 3.282 kompanije sa najavama o inspekciji (notices of inspection) , upozoravajući ih da ce njihova dokumentacija biti proverena. Zvaničnici su saopštili da se ova akcija neće zaustaviti i da će se nastaviti nastaviti u 50 država ukljucujuci  i Puerto Riko. ICE nije dao nikakav izveštaj koliko je kompanija u Čikagu do sada bilo deo ove akcije.

Direktor ICE Matthew Albence izjavio je da će nakon provera rada kompanija primarni cilj ICE-a biti da nastavi sa krivičnim gonjenjem protiv onih preduzetnika koji su zapošljavali ilegalne imigrante.

Albence je rekao da ce imigraciona sluzba teretiti sve koji imaju veze sa nezakonitim zapošljavanjem imigranata i da će obuhvatati optužbe za poreske prevare, pranje novca, utaju poreza, kako protiv kompanije, tako i protiv zaposlenog!

COMMENTS

WORDPRESS: 0