Otkrivamo: Evo zbog čega je imigraciona policija posetila srpske kompanije u Čikagu?!

Otkrivamo: Evo zbog čega je imigraciona policija posetila srpske kompanije u Čikagu?!

Savezni sud privremeno stopirao drastično povećanje cena imigracionih aplikacija
Više od 300.000 imigranata još uvek čeka na intervju za zelenu kartu
Intervju više neće biti potreban za ove američke vize

Chicago Glasnik je prosle nedelje pisao o iznenadnim posetama Americke službe za imigraciju i carine (ICE)  nekolicini srpskih transportnih kompanija a  sada vam donosimo pozadinu ovog događaja!

Americki imigracioni organi počeli su širom zemlje da posećuju kompanije koje nude posao imigrantima koji nemaju dokumente u onome sto nazivaju “worksite enforcement surges”  i podizaće krivične prijave tamo gde je to opravdano, objavljeno je u utorak.

Imigracioni agenti su u poslednjih nekoliko nedelja  posetili 3.282 kompanije sa najavama o inspekciji (notices of inspection) , upozoravajući ih da ce njihova dokumentacija biti proverena. Zvaničnici su saopštili da se ova akcija neće zaustaviti i da će se nastaviti nastaviti u 50 država ukljucujuci  i Puerto Riko. ICE nije dao nikakav izveštaj koliko je kompanija u Čikagu do sada bilo deo ove akcije.

Direktor ICE Matthew Albence izjavio je da će nakon provera rada kompanija primarni cilj ICE-a biti da nastavi sa krivičnim gonjenjem protiv onih preduzetnika koji su zapošljavali ilegalne imigrante.

Albence je rekao da ce imigraciona sluzba teretiti sve koji imaju veze sa nezakonitim zapošljavanjem imigranata i da će obuhvatati optužbe za poreske prevare, pranje novca, utaju poreza, kako protiv kompanije, tako i protiv zaposlenog!

COMMENTS

WORDPRESS: 0