Oštrije kazne za lažne vožače Ubera i Lifta!

Oštrije kazne za lažne vožače Ubera i Lifta!

Misteriozno poreklo – Evo kako je nastala zastava Amerike
SAD: Članovi porodica dobili većinu “zelenih karti” na osnovu zaposlenja tokom 2022.
Kako da pribavite dokumenta iz Srbije ukoliko živite u inostranstvu

Podstaknuti nedavnim napadima na alkoholisane putnike koji napuštaju barove i restorane, čelnici Gradskog veća doneli su odluku da se za svakoga ko se lažno predstavlja kao vozač Ubera, Lifta ili Via izrekne kazna od najmanje 10.000 dolara i do 90 dana zatvora.

Pravilnikom bi bilo ilegalno lažno predstavljati sebe kao vožača jedne od pomenutih kompanije a „sa namerom da se prevari ili obmane bilo koja druga osoba”.

To uključuje i davanje lažne izjave u kojoj se tvrdi da ste povezani ili „odgovarate na zahtev za vožnju putnika“ ili lažno prikazujete „prepoznatljive natpise, ambleme ili logotipe“ kompanija koja se bavi prevozom putnika – bilo da stvarne ili falsifikovane.

Uber i Lyft su prihvatili ovu ideju pošto se obe kompanije bore da poboljšaju sigurnost putnika i povrate poverenje potrošača.

Pre tri godine, sistem provere bezbednosti u Lyft-u naterao je gradsku upravu da zahteva da Lyft zameni sistem provere vožača,i da ponovo proveri svih 27.000 svojih vozača i podeli rezultate sa gradom, pošto je priznao da je jedan od njegovih vozača bio osuđen za terorizam.

Uprkos tom propustu, Gradsko veće se nakon toga složilo da pusti da Uber, Lyft i Via izbegnu proces otiske prstiju i dozvoli ovim kompanijama da rade samo backgroud check svojih vozača.

Umesto toga, grad je to prepustio kompanijama da provere svoje vozače na globalnim, nacionalnim i lokalnim bazama podataka kako bi se uverili da nemaju kriminalne dosijee, da se ne nalaze u registrima za seksualne prestupnike ili na spisku osumnjičenih terorista .

Uber, Lift i Via nakon što su uhvaćeni u sprovođenju neadekvatnih bezbedonosnih provera u i pristali su da plate kaznu gradu Čikagu u iznosu od 10,4 miliona dolara!

COMMENTS

WORDPRESS: 0