Ostalo vam je još samo 5 dana: Požurite sa prijavom poreza za ovu godinu

Ostalo vam je još samo 5 dana: Požurite sa prijavom poreza za ovu godinu

Amerikanci više ne žele da se sele zbog posla, navode istraživanja
11 napuštenih gradova u SAD koje još uvek možete posetiti
Ilinois druga država u SAD iz koje su se ljudi najviše iseljavali

Približili smo se poreskoj sezoni 2024. – ako do sada niste prijavili porez na prihod, bolje je da uzmete svoja  dokumenta i počnete. Najbolji poreski softver može da obavi sav težak posao u vezi sa izračunavanjem brojeva i tumačenjem poreskih pravila, ali morate da napravite prvi korak.

Prijave poreza na dohodak za većinu američkih poreskih obveznika dospevaju 15. aprila 2024. Za državne poreske prijave, većina država se pridržava rasporeda savezne vlade, ali neke imaju svoj raspored.

Kada je krajnji rok za podnošenje poreske prijave poreskoj upravi za 2023.

Ako volite da čekate do poslednje sekunde, krajnji rok za podnošenje federalnih poreskih prijava za većinu poreskih obveznika je ponedeljak, 15. april 2024.

Poreski obveznici koji žive u Mejnu ili Masačusetsu imaju rok da podnesu prijave do srede, 17. aprila 2024. godine, zbog praznika Dana patriota i Dana emancipacije, saopštila je poreska uprava.

Koji je rok za podnošenje zahteva za produženje poreza? 15. april je takođe krajnji rok za podnošenje poreskog produženja poreskoj upravi. Dobijanje produženja ne menja rok plaćanja. Ostaje vam samo do oktobra da popunite relevantnu papirologiju.

I dalje morate da platite procenjeni iznos koji dugujete do 15. aprila da biste izbegli kazne za zakašnjenje.

cnet.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0