Osobe starije od 16 godina u Čikagu sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Osobe starije od 16 godina u Čikagu sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Broj prijava za pomoć nezaposlenima prvi put manji od milion
Čikago od danas na „Nivou 2“ mera za borbu protiv koronavirusa. Evo šta to podrazumeva i šta je sve otvoreno
Bajden pomilovao ranije osuđene za posedovanje marihuane

Srednjoškolci su se u ponedeljak vratili u učionice u Čikagu, prvi put posle više od godinu dana. Sindikat učitelja u Čikagu izglasao je odobravanje plana za ponovno otvaranje srednjih škola, rekao je sindikat u nedelju, tri dana nakon što je dom delegata CTU-a velikom većinom odobrio ugovor.

U međuvremenu, Čikago se pridružuje ostatku države u ponedeljak u proširivanju uslova za vakcinaciju protiv koronavirusa na sve osobe starije od 16 godina. Ponedeljak je bio datum do kog je predsednik Joe Biden zatražio od svih država da omoguće svim starijim od 16 godina uslove za vakcinaciju.

Ostatak države je 12. aprila otvorio uslove za sve osobe starije od 16 godina, ali Čikago, koji snabdevanje vakcinama dobija odvojeno od države, zadržao se, pozivajući se na ograničenu ponudu vakcina.

Službenici javnog zdravstva države Illinois izvestili su u nedelju o 2.666 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 i 10 dodatnih smrtnih slučajeva. Ukupan broj zaraženih od početka pandemije iznosi 1.302.241 uz 21.663 smrtnih slučajeva.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0