Osam američkih država uvelo besplatne obroke za sve učenike u javnim školama

Osam američkih država uvelo besplatne obroke za sve učenike u javnim školama

Ovo su američke države sa najvećim i najmanjim poreskim stopama!
Zdravstveni sistem Sjedinjenih Država – Evo koja medicinska pomoć je dostupna bez osiguranja?
Bred Dekster – Hercegovac iz Holivuda koji je spasao Frenka Sinatru

Prošle nedelje, Masačustets je postao osma država koja nudi besplatan ručak za sve učenike u javnim školama, pridruživši se malom, ali rastućem spisku država koje su proširile svoje programe besplatnog školskog obroka nakon isteka federalnog finansiranja za besplatan ručak Kongresa tokom pandemije COVID-19.

Program Masačustetsa, koji je deo rekordnog budžeta od 56,2 milijarde dolara za 2024. godinu, potpisanog od strane guvernerke Maura Healey u sredu, biće podržan putem poreza od 4% za milionere, usmerenog na prihode osoba preko milion dolara godišnje, kao i federalnog i državnog finansiranja. Pre nego što je Masačustets objavio svoj program, sedam država je već nudilo programe školskog ručka i doručka: Kalifornija, Kolorado, Mejn, Mičigen, Minesota, Novi Meksiko i Vermont. Sve ove države, osim Kolorada, zahtevale su od školskih okruga da obezbede programe besplatnog ručka, prema Associated Press.

Neki savezi su uspostavili značajne budžete za besplatan ručak, finansirajući programe iz opštih prihoda ili sredstava za obrazovanje. Kalifornija, na primer, postala je prva država koja je uspostavila program besplatnog ručka, odlučujući se u junu 2021. da uključi finansiranje u svoj budžet saveza umesto kao poseban zakon, prema izvoru EdSource. Fond Proposition 98 od 650 miliona dolara nadoknađuje školskim okruzima obroke i određuje koji deo novca ide i zajednitym koledžima i osnovnim i srednjim školama.

Business Insider

COMMENTS

WORDPRESS: 0