Oprez! Poziv ka korisničkom centru Air Serbia može vas koštati par stotina dolara!

Oprez! Poziv ka korisničkom centru Air Serbia može vas koštati par stotina dolara!

Eksperiment: Kako izgleda tri dana potpune izolacije (video)
Film “Toma” stiže u Ameriku! Premijera 7. novembra u Čikagu
iPhone vlasnici u ozbiljnom problemu: Zbog hakera isključite iMessage

Nacionalna aviokompanija, Air Serbia početkom juna ponovo je uspostavila letove za Sjedinjene države. Trenutna situacija u Srbiji, nagli rast broja obolelih i nove restriktivne mere primorale su veliki broj naših sunarodnika da odustanu od planiranih putovanja. Redakciji Chicago Glasnika javilo se nekoliko građana koji su pokušali da otkažu i pomere svoju kartu kupljenu kod nacionalne aviokompanije.

Prema njihovim rečima ponašanje korisničkog servisa nacionalne aviokompanije je najblaže rečeno skandalozno. Našoj redakciji se javio Aleksa koji živi u Americi i već nekoliko dana bezuspešno pokušava da kontaktira korisniči servis Air Serbia.

Broj call centra Air Serbia za korisnike iz inostranstva.

“Kupio sam kartu iz Njujorka za Beograd za 31. jul ali sam zbog trenutne situacije u Srbiji rešio da odložim putovanje. Otišao sam na sajt i pronašao broj telefona za korisnike iz inostranstva. Pozvao sam broj nekoliko puta, čekao sam oko pola sata. Nakon tog čekanja neko bi podigao slušalicu i veza bi se momentalno prekinula, kao da je neko samo spustio slušalicu sa druge strane. Istovremeno sam pokušao da ih kontaktiram putem zvaničnih Fejsbuk i Instagram naloga, napisao sam im nekoliko poruka ali na fejsbuku već nekoliko dana nema nikakvog odgovora dok su mi putem instagram naloga rekli da je broj poziva veći od uobičajenog i da ima pošaljem email što sam učinio ali ni tu za sada nisam dobio nikakav odgovor. ” kaže Aleksa.

air serbia facebook chicago glasnik

“Prepiska” našeg sagovrnika sa korisničkim servisom Air Serbia. Bez odgovora.

Međutim, tu nije bio kraj mukama našeg sagovornika. Nekoliko minuta nakon poziva dobio je poruku od svog telefonskog provajdera u SAD.

Nekoliko minuta nakon poziva stigla mi je sms poruka od mog mobilnog operatera u kojoj se kaže da treba da platim 630 dolara za internacionalne pozive. Bio sam u šoku. Odmah sam kontaktirao svoju kompaniju gde su mi objasnili da minut čekanja sa korisničkim servisom Air Serbia, ne razgovora, pošto vam se neće javiti košta 5 dolara! Ponudili su mu opciju da doplatim 15 dolara mesečno za međunarodne pozive i nakon ubeđivanja izašli su mi u susret i neće mi naplatiti ovih 630 dolara za pozive. Takođe su mi rekli da ukoliko ih nisam pozvao istoga momenta, i da sam to uradio npr. sutradan morao da platim ovih 600 i kusur dolara za čekanje na liniji.

Račun za poziv korisničkog centra Air Serbia

Naš sagovornik još uvek nije dobio nikakav zvaničan odgovor od bilo koga iz korisničkog servisa.

“Već nekoliko dana sam bez odogovora. Ne odgovaraju na poruke, zid na fejsbuk i linkedin profilu Air Serbia je zaključan tako da ne postoji način da ih kontaktirate ili iskažete svoj problem. Do leta ima još više od 20 dana pa se nadam da će se do tada neko udostojiti da odgovori na sve poruke i emailove koje sam poslao. Siguran sam da nisam jedini koji ima ovaj problem.

Chicago Glasnik je posetio društvene mreže Air Serbia i mogao se uveriti u veliki broj negativnih komentara besnih putnika koji se žale na neprofesionalnost i traže svoj novac nazad. Na zvaničnom vebsajtu pored navedenog broja telefona za pozive iz inostranstva nigde se navodi cena poziva za naše građane koji žive u inostranstvu ili bar neko upozorenje da se ovaj poziv debelo naplaćuje. Ukoliko ne obratite pažnju na broj telefona može vam se desiti da vam stigne račun veći od cene vaše avio karte.

 

 

Profili na društvenim mrežama zatrpani su porukama nezadovoljnih korisnika.

 

Veliki broj negativnih komentara i žalbi nalazi se i na LinkedIn profilu Air Serbia.

 

Jedan minut poziva ka korisničkom centru Air Serbia košta pet dolara!

Ukoliko ste vi imali ili i dalje imate slične probleme sa nacionalnim avioprevoznikom pišite nam vaša iskustva u komentaru.

Foto: Air Serbia/Facebook profile

COMMENTS

WORDPRESS: 0