Ogromne gužve na aerodromima širom SAD. Southwest i American otkazuju na stotine letova

Ogromne gužve na aerodromima širom SAD. Southwest i American otkazuju na stotine letova

Kolika je prosečna plata u Americi?
Noć veštica u Čikagu: Evo gde vas očekuje najbolji provod
Kamate na hipotekarne kredite u Americi najvišem nivou u poslednjih 20 godina

Čini se da će ovo leto biti izuzetno teško za putnike koji lete avionima kompanija Southwest i American Airlines.

Putnici Southwest Airlinesa suočili su se sa hiljadama kašnjenja i stotinama otkazanih letova u protekle tri nedelje zbog problema sa softverom, nedostatkom osoblja i lošeg vremena.

American Airlines takođe se suočava sa nagomilavanjem kašnjenja, a svoj raspored je sredinom jula skratio barem delimično jer nema dovoljno pilota.
U isto vreme, broj Amerikanaca koji putuju avionima je najaveći od početka pandemije. Na američkim aerodromima u petak je bilo nešto manje od 2,2 miliona putnika, najveći broj od početka marta 2020. Putnici objavljuju fotografije dugih linija na aerodromima.

Aviokompanije kažu da su se domaća putovanja vratila na nivo iz 2019. godine, mada nedostatak poslovnih putnika znači da je sveukupno broj putnika tokom protekle nedelje i dalje blago opao u poređenju sa istim danima u 2019. godini.

Odeljenje vazduhoplovstva u Čikagu predviđalo je da će Međunarodni aerodrom O’Hare i aerodrom Midvay biti najprometniji od početka pandemije tokom prazničnog vikenda, a više od milion putnika trebalo bi da putuje O’Hareom između 1. jula i 6. jula i još 220.000 na Midvayu.

Ovaj vikend naglašava brzi zaokret koji je podstakao industriju koja se prošle godine borila za opstanak. Oporavak je bio brži nego što su mnogi očekivali – uključujući, očigledno, i same avio kompanije.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0