Ogromna promena za sve Američke putnike: Za Brazil će vam tražiti vizu

Ogromna promena za sve Američke putnike: Za Brazil će vam tražiti vizu

50 zapanjujućih činjenica koje niste znali o svih 50 američkih država
Sneg i izuzetno hladno vreme u Čikagu bar još nedelju dana
Ministarstvo demantovalo tvrdnje da će građani koji rade u inostranstvu plaćati porez u Srbiji

Usled nedavnih odlaganja planiranog ETIAS programa Evropske unije, koji će zahtevati od posetilaca iz većine zemalja van EU da dobiju prethodno odobrenje za putovanje, Brazil je takođe odložio početak svog novog sistema viza za putnike iz SAD-a, Kanade i Australije.

ETIAS se planira za početak 2025. godine, a Brazil je sada potvrdio datum početka svog programa viza.

Od 10. aprila 2025. godine, građani Australije, Kanade i SAD-a će morati da imaju vizu za ulazak u zemlju. Oni koji putuju turistički ili krstare mogu podneti zahtev za e-vizu online, umesto da posećuju konzulat.

Trošak će iznositi 80,90 dolara, ali viza će biti važeća 10 godina i omogućavaće višestruke ulaske. Boravci su ograničeni na 90 dana godišnje. Viza je prethodno trebalo da bude uvedena 2024. godine – ili, bolje rečeno, ponovo uvedena. Do 2019. godine, putnici iz SAD-a u Brazil su morali da dobiju vize – sa e-vizama uvedenim samo godinu dana pre nego što je sistem potpuno ukinut.

Prema veb stranici brazilsku vladu, aplikanti će takođe morati da pruže dodatne informacije. Pismo namere trebalo bi da detaljno opiše datume i svrhu putovanja, kao i potvrđene detalje o smeštaju. Dokazi o boravku u SAD-u, povratne avio karte za Brazil (ili, ako ne, potpisana izjava o povratku) i dokaz o prihodima takođe će biti potrebni.

Potonji se sastoji od poslednja tri izvoda sa čekovnog ili štednog računa, ili vaših poslednjih šest platnih listi, i putnici bi trebalo prosečno najmanje 2.000 dolara da imaju na svom računu. Oni koji ne ispune ove zahteve moraju dobiti sponzora koji će potpisati za njih, pokazujući svoje finansije umesto njih.

edition.cnn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0