Odlazak kompanija na Floridu i Teksas koštao Njujork i Kaliforniju po 1 trilion dolara

Odlazak kompanija na Floridu i Teksas koštao Njujork i Kaliforniju po 1 trilion dolara

Ove poznate ličnosti su nekada bile vozači kamiona
Frontier Airlines: Godišnja pretplata po najnižoj ceni do sada
Ukupno 19 država u novoj karantinskoj listi za putnike koji dolaze u Čikago

Velike finansijske kompanije koje se sele iz Njujorka i Kalifornije ka drugim delovima Sjedinjenih Američkih Država sa sobom nose velike poslove.

Ova migracija je uzrokovala da Severoistok i Zapadna obala propuste visokoplaćene poslove i poreske prihode, dok se Teksas i Florida pripremaju da počnu da ubiraju koristi od korporacija koje traže nove prilike.

Demokratski vođene savezne države Njujork i Kalifornija su svaka izgubile kompanije koje upravljaju imovinom blizu bilion dolara, prema podacima prikupljenim iz korporativnih prijava više od 17.000 firmi, izveštava Bloomberg.

Želja za nižim porezima, toplijim vremenom, pristupačnim stanovanjem i zakonodavstvom koje nije usmereno na političku korektnost, tera industrije ka južnim državama.

Dok cene nekretnina u Majamiju rastu i počinje izgradnja niza novih kancelarija, Teksas i dalje poziva velike igrače industrije, bankarske stručnjake i radnike firmi za upravljanje bogatstvom.

Očekuje se da će Tesla potrošiti 770 miliona dolara na proširenje svoje “Gigafactory Texas” smeštene u Ostinu, koja je otvorena u aprilu prošle godine.

Wells Fargo & Co ulaže u dvospratni kampus kancelarija od 850.000 kvadratnih metara u Irvingu, Teksas. Očekuje se da će primiti hiljade zaposlenih po završetku 2025. godine.

Charles Schwab Corp. je signalizirao svoj potez u predgrađe Dalasa 2020. godine, što je pratila kompanija Goldman Sachs Group Inc. ove godine.

Daily Mail

COMMENTS

WORDPRESS: 0