Od ponedeljka novo pravilo. Ako vas kamere snime da vozite 6 mph preko ograničenja kazna $35

Od ponedeljka novo pravilo. Ako vas kamere snime da vozite 6 mph preko ograničenja kazna $35

Čak 38% obolelih u SAD su mlađi od 55 godina, 128 novih slučajeva u Ilinosu!
15 najjeftinijih država za kupovinu kuće u Americi
Mapa američkih država u kojima se najviše konzumira alkohol

Nova pooštrena, saobraćajna pravila gradonačelnice Lori Lightfoot stupaju na snagu u ponedeljak i izgleda da će skupo koštati vozače u Čikagu.

Dok se grad sprema da započne sa izdavanjem kazni za vozače u Čikagu koji prelaze ograničenje brzine počevši od 6 milja na sat, upozorenja poslata ljudima koji su uhvaćeni pokazuju da će promena biti finansjiski izuzetno unosna za grad i značajan teret za stanovnike već se muči da plati novčane kazne.

U prvoj nedelji grejs perioda koji je počeo u januaru, poslato je 52.498 upozorenja, prema Odeljenju za finansije. Obaveštenja su imala za cilj da ljude naviknu na činjenicu da će dobiti karte od 35 dolara za to što ih snimi bilo koja od više od 100 kamera za brzinu u gradu, ukoliko voze od 6 do 9 mph iznad ograničenja.

Ukoliko bi se ovaj trend nastavio tokom čitave godine grad bi izdao 2,7 miliona kazni od 35 dolara, a ukupni prihod grada iznosio bi ogromnih 95,5 miliona dolara.

Prema postojećim pravilima, automobili koje kamera snimi da prelaze ograničenje do 10 mph dobijaju kaznu od 35 dolara, dok oni koji voze 11 milja na sat i više od dozvoljene brzine dobijaju kaznu od 100 dolara.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0