Od petka nove zabrane za rad barova i restorana u Čikagu

Od petka nove zabrane za rad barova i restorana u Čikagu

Državni sekretar Ilinoisa još jednom produžio rok važenja vozačkih dozvola. Evo do kada će važiti
Gde odlaze mladi i bogati Amerikanci: Najpopularnija Florida, na drugom mestu Teksas
SAD odobrile nove, brze testove na koronavirus

Guverner JB Pritzker i gradonačelnica Lori Lightfoot sukobili su se u utorak zbog njegove naredbe o novim, strožijim pravilima koja bi zabranila ručavanje unutar barova i restorana u Čikagu.

Guverner je naglasio da su ova ograničenja neophodna da zaustave širenje koronavirusa, ali je gradonačelnica nagovestila da će pokušati da ubedi guvernera da se predomisli.

Nova ograničenja će zabraniti uslugu u zatvorenim delovima restorana i barova. Takođe, okupljanja će biti ograničena na maksimalno 25 osoba.

Grad je zabeležio veliki porast hospitalizacija i visoku stopu pozitivnih testova na virus kovid 19. Bolnice prosečno primaju duplo više pacijenata zaraženih koronavirusom dnevno nego što je to bio slučaj pre mesec dana.

Počevši od petka Čikago će postati sedma od 11 regija u državi koja će se naći pod strožim pravilima koja država nameće.

Nekoliko sati nakon što je Pritzker najavio nova pravila u Čikagu počevši od petka, Lightfoot je u televizijskom intervjuu rekla da pokušava da ga ubedi da ne izvršava svoju naredbu, navodeći kao razlog zabrinutost zbog ekonomije.

„Naša restoranska industrija, barovi, teretane, zatvoreni prostori će se ugasiti ako guvernerova naredba stupi na snagu, oni su značajan deo naše ekonomije i ove kompanije zaista vise o koncu“, rekao je Lightfoot na PBS-u.

Pritzkerova kancelarija je priznala da nije razgovarala sa gradonačelnikom pre izdavanja naredbe.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0