Od 1. septembra obavezno zakazivanje termina u većini DMV kancelarija širom Ilinoisa

Od 1. septembra obavezno zakazivanje termina u većini DMV kancelarija širom Ilinoisa

Da li znate kako je nastao mit o Deda Mrazu? Evo zanimljivih informacija o najpopularnijem deki na svetu
Marihuana legalizovana u Ilionoisu!
Plaže u Čikagu se otvaraju do kraja ove nedelje: Evo šta sve treba da znate

Od 1. septembra, državni sekretar Ilinoisa Alexi Giannoulias uvodi revolucionarni “Skip-the-Line” program u cilju smanjenja gužvi i čekanja u desetinama DMV (Odeljenje za motorna vozila) kancelarija širom države. Ova inicijativa ima za cilj da unapredi iskustvo građana prilikom posete DMV-u i omogući im da brže i lakše obave osnovne usluge.

Prema novim pravilima, zakazivanje termina postaje neophodno prilikom posete jednoj od 44 najprometnije DMV kancelarije u državi. Ovaj korak će omogućiti građanima da unapred rezervišu vreme za usluge kao što su obnavljanje vozačke dozvole, polaganje vozačkog ispita ili dobijanje REAL ID-a. Samo jedan objekat, smešten u Loop-u u oblasti Čikaga, nastaviće sa radom bez zakazivanja sastanaka.

Državni sekretar Giannoulias ističe: “Naš cilj je da skratimo vreme čekanja i omogućimo građanima da brže obave svoje obaveze. Ne želimo da građani stoje u dugim redovima i gube dragoceno vreme samo da bi obavili osnovne usluge.”

Uz to, vozači su pozvani da iskoriste prednosti onlajn usluga kancelarije državnog sekretara. Ove usluge obuhvataju mogućnost obnavljanja vozačke dozvole, lične karte i nalepnica sa registarskim tablicama iz udobnosti svog doma.

Važno je napomenuti da zakazivanje termina postaje neophodno i za dobijanje REAL ID-a, budući da ova usluga nije dostupna onlajn. Građani mogu zakazati termin posete putem zvanične veb stranice ilsos.gov ili pozivom na broj 844-817-4649.

Pored toga, “Skip-the-Line” program produžava radno vreme u svim DMV kancelarijama. Počevši od 1. septembra, objekti će raditi od 8:00 do 17:30 časova od ponedeljka do petka. Prema saopštenju za medije, 16 DMV kancelarija će raditi od 8:00 do 12:30 časova subotom, pružajući dodatnu fleksibilnost građanima.

Nova inicijativa “Skip-the-Line” predstavlja važan korak ka modernizaciji i unapređenju DMV usluga u Ilinoisu, pružajući građanima praktičnije i efikasnije iskustvo prilikom obavljanja važnih administrativnih zadataka.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0