Od 1.jula u Ilinoisu povećane cene goriva i porezi!

Od 1.jula u Ilinoisu povećane cene goriva i porezi!

DHS ukida novčane kazne za ilegalne imigrante koji ne napuste Ameriku
Čikago ulazi u treću fazu otvaranja početkom juna
Ovo su američke države sa najvećom stopom razvoda tokom 2021.godine

Porez na gas u Ilinoisu udvostrucio se u ponedeljak. Porez na motorna goriva se udvostrucuje sa 19 centi po galonu na 38 centi po galonu, a porez na dizel gorivo povecava se za 5 centi na ukupno 45,5 centi.

Do povecanje je doslo zahvaljujuci jednom od nekoliko zakona koji je Guverner J.B. Pritzker potpisao u petak, ukljucujuci kapitalni plan od 45 milijardi dolara, koji ukljucuje dodatna povecanja poreza za finansiranje velikih infrastrukturnih projekata u glavnom gradu.

Ali to nije sve. Porezi i takse povecavaju se od 1. jula i u nekoliko drugih oblasti

Naknade za registraciju vozila poskupele su sa 101 na 151 dolar po vozilu pocevsi od 2021. Naknade za registraciju elektricnih automobila skocile su sa 34 dolara po vozilu svake druge godine na 251 dolara godisnje. Naknade za registraciju kamiona povecavaju se za 50 dolara za vozila 8.000 pounda i manje, a za 100 dolara za vozila koja teze vise od toga. Porez na specijalna goriva – dizel gorivo, prirodni gas ili propan koji se koristi za motorna vozila – povecava se sa 2,5 centa po galonu na 7,5 centi po galonu.

Parking Garaze sada ce se takođe oporezivati: 6% na dnevnim i satnim parkiralistima, i 9% za mesecni i godisnji parking, pocevsi od 1. januara 2020. godine. Elektronske cigarete ce takodje biti oporezovane po stopi od 15% na veliko. Od 1. jula na snagu je stupila i zabrana prodaje duvanskih proizvoda stanovnicima Ilinoisa koji su mladji od 21 godine, ranije 18.

COMMENTS

WORDPRESS: 0