Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2021, evo kako da ih proverite.

Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2021, evo kako da ih proverite.

“Zelena karta”: Otkrivamo kako je nastala i zašto je nekada bila bele boje
Zvanično: Ovo su konačne cene aplikacija za Zelenu kartu, evo od kada važe
Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?

55.000 stranih državljana i njihovih porodica iz celog sveta svake godine imaju šansu da se legalno presele u Sjedinjene Države i ostvare američki san sa zelenom kartom, zahvaljujući jednom od najpopularnijih viznih programa.

Nakon višemesečnog kašnjenja zbog koronavirusne krize, američki State Department objavio je u subotu pobednike za fiskalnu 2021. godinu u okviru programa pod nazivom Diversity Immigrant Visa Program. Preko ovog programa se svake godine izdaje 55.000 kartica za stalni boravak, poznatijih kao zelene karte, uprkos obećanju predsednika Donalda Trumpa da će ga ukinuti.

Rezultati zelene lutrije važe za sve koji su prošle godine aplicirali u periodu između 2.10. i 5.11. Pobednici su izvučeni slučajnim odabirom računara iz podnesenih aplikacija.

Učesnici u DV-2021 lutriji mogu otići na stranicu za proveru statusa učesnika kako bi saznali da li su oni srećni dobitnici, koristeći broj potvrde koji im je dodeljen kada su prošle godine popunili aplikaciju. Rezultati će biti dostupni na sajtu State Departmenta sve do septembra 2021. godine.

Šta je sve potrebno za proveru rezultata?

  • Broj potvrde ili kod koji vam je dodeljen kada ste se registrovali za lutriju
  • Vaše prezime koje ste koristili kada ste se registrovali
  • Vaša godina rođenja, sa sve četiri cifre
  • Kod za autentifikaciju naznačen od strane sistema

Zvaničnici State Departmenta naglasili su da je stranica sa proverom statusa jedini način na koji se objavljuju dobitnici lutrije. Nikakva pisma sa obaveštenjima se ne šalju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0