Objavljeni dobitnici lutrije za Zelenu Kartu 2023. Evo kako da proverite rezultate

Objavljeni dobitnici lutrije za Zelenu Kartu 2023. Evo kako da proverite rezultate

Pola miliona zahteva za američki pasoš svake nedelje, vreme čekanja obara sve rekorde
USCIS – Evo koliko imigranata trenutno čeka na intervju za “zelenu kartu”
Američko odeljenje za nacionalnu bezbednost (DHS) – Sve što niste znali o ovoj saveznoj agenciji

Čekanje je gotovo za milione stranih državljana širom sveta koji su prošle godine učestvovali u lutriji za zelenu kartu 2023. 55.000 stranih državljana i njihovih porodica iz celog sveta svake godine imaju šansu da se legalno presele u Sjedinjene Države i ostvare američki san sa zelenom kartom, zahvaljujući jednom od najpopularnijih viznih programa.Učesnici u Programu za useljeničke vize (Diversity Immigrant Visa Program) mogu saznati da li su nasumično izabrani za američku zelenu kartu počevši od subote u podne, 7. maja, navodi se u saopštenju Biroa za konzularne poslove Stejt departmenta SAD.

Tačno u podne će servis Provere statusa DV učesnika na vebsajtu Biroa biti aktivan za proveru statusa. Strani državljani moraju da unesu svoje jedinstvene informacije o potvrdi sačuvane iz njihove registracije za DV-2023 putem plavog dugmeta pod nazivom „Proveri status“ da bi saznali da li su izabrani za jednu od 55.000 viza različitosti dostupnih za fiskalnu 2023. godinu.

The Entrant Status Check search tool je jedini način da proverite da li ste dobili zelenu kartu. „Stejt department neće slati pisma obaveštenja niti će obavestiti izabrane putem e-pošte“, kaže se u uputstvima, pojašnjavajući da „SAD ambasade i konzulati neće dati spisak izabranih.“

Rezultati će biti dostupni do 30. septembra 2023.

Šta je sve potrebno za proveru rezultata?

  • Broj potvrde ili kod koji vam je dodeljen kada ste se registrovali za lutriju
  • Vaše prezime koje ste koristili kada ste se registrovali
  • Vaša godina rođenja, sa sve četiri cifre
  • Kod za autentifikaciju naznačen od strane sistema

Zvaničnici State Departmenta naglasili su da je stranica sa proverom statusa jedini način na koji se objavljuju dobitnici lutrije. Nikakva pisma sa obaveštenjima se ne šalju.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0