Objavljena nova pravila po kojima će raditi kompanije i restorani

Objavljena nova pravila po kojima će raditi kompanije i restorani

Njujork prvi u SAD: U gradu živi 350.000 milionera i 60 milijardera
20 najboljih mesta u Americi koje treba da posetite tokom maja
Neuralink menja mesto registracije iz Delavera u Nevadu

Sva četiri regiona države Ilinois, prelaze na treću fazu otvaranja u petak, kako je definisano planom ponovnog otvaranja Guvernera JB Pritzkera. Država je u nedelju izdala detaljna uputstva o tome koje mere treba da se poštuju u restoranima i barovima, preduzećima, kancelarijama i salonima lepote koji će raditi sa ograničenjima.

Svakodnevnica u kompanijama koje se budu ponovo otvorile izgledaće znatno drugačije nego prije pandemije: Frizerski saloni, saloni lepote i spa centri moći će da ponude samo one usluge gde će zaposleni i kupci nositi zaštitne maske.

U sledećoj fazi ponovnog otvaranja, trgovinski objekti će raditi sa 50% svog normalnog kapaciteta ili pet kupaca na 100 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, a kompanije kao što su hemijska čišćenja, prodavnice elektronske opreme, odeće i obuće, kao i autoperionice moći će da rade samo sa natpisom na ulazu koji obaveštava kupce o pravilima socijalnog distanciranja, prekrivanju lica i dezinfekcije.

Stanovnici Ilinois-a će tokom sledeće faze otvaranja ponovo moći da ručaju i uživaju u baštama svojih omiljenih restorana. Stolovi će se nalaziti na udaljenosti od 6 stopa. Zaposleni u restoranima će morati da nose maske preko nosa i usta, da provere temperaturu pre dolaska na posao, da peru ruke na svakih 30 minuta. Od restorana će se traži da za svako piće koriste nove čaše i da služe hranu koristeći tacne kako bi se „minimizirao kontakt rukama“.

Detaljne informacije o novim pravilima rada za sve delatnosti možete proveriti na zvaničnom sajtu države Ilinois.

COMMENTS

WORDPRESS: 0