Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, počinje vakcinacija u Americi

Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, počinje vakcinacija u Americi

iPhone korisnici, pripremite se: Tužba Amerike protiv Apple kompanije menja sve
USCIS – Imigranti će moći da menjaju pol na imigracionim obrascima bez dodatnih dokaza
Osvojila dva puta po milion dolara u razmaku od dva i po meseca

U svetu je do sada zaraženo više od 72,3 miliona ljudi, a preminulo je više od 1,6 miliona. Oporavilo se više od 47 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta.

Krizni štab odlučio je da će stranim državljanima biti potreban PCR test za ulazak u Srbiju, a postojeće mere zaštite od korona virusa ostaju na snazi do petka, dok u Nemačkoj vlasti najavljuju karantin na nacionalnom nivou od srede, a u Americi i Kanadi bi trebalo da počne vakcinacija.

Stranci će morati da urade PCR test da bi ušli u Srbiju od 20. decembra najverovatnije do 10. januara, rekla je ministarka rada i članica štaba Darija Kisić Tepavčević.

„Krizni štab je odlučio da sve mere koje važe do sada budu na snazi do petka, tada ćemo se ponovo sastati da odlučimo o nekim novim merama”, dodala je.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je preminulo još 49, a pozitivno je još 4.932 ljudi. Od početka pandemije zaraženo je ukupno 271.364 ljudi, a umrlo je 2.380.

U međuvremenu je u Americi počela distribucija Fajzerove vakcine, a u toku današnjeg dana prvo bi trebalo da je primi određen broj zdravstvenih radnika.

U svetu je do sada zaraženo više od 72 miliona ljudi, a preminulo je više od 1,6 miliona. Oporavilo se više od 47 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta.

Šta se dešava u Srbiji?

Epidemiološka situacija u Srbiji je nepromenjena i Krizni štab je odlučio da strani državljani moraju da urade PCR test prilikom ulaska u Srbiju od 20. decembra.

Prema poslednjim podacima, od korona virusa u Srbiji je preminulo još 49 ljudi, a zaraženo je još 4.932.

U poslednja 24 sata testirano je 15.765 osoba, na respiratorima je 334 ljudi, a na bolničkom lečenju je 8.842 pacijenta.

Od početka pandemije, u Srbiji je preminulo 2.380 ljudi, a zaraženo je 271.364.

Lekari okupljeni u udruženju Ujedinjeni protiv kovida pozvali su stanovnike Srbije da u noćima između 31. decembra i 2. januara ostanu kod kuće.

Izvor: Naslovi.net

COMMENTS

WORDPRESS: 0