Novo upozorenje na zimsku oluju u oblasti Čikaga, moguće 20 cm snega

Novo upozorenje na zimsku oluju u oblasti Čikaga, moguće 20 cm snega

Lista najmoćnijih pasoša za 2022. godinu: Jedna balkanska država u TOP 10. Evo gde se nalazi Amerika
Šta će popis iz 2020.godine otkriti o Americi: stagnacija, starenje stanovništva i sve manje belaca
Air Serbia među prvima u svetu testira IATA digitalni pasoš

Iako je proleće kalendarski stiglo, zima u Čikagu ne posustaje. Upozorenje o zimskim vremenskim prilikama za dva okruga u oblasti Čikaga nadograđeno je na upozorenje na zimsku oluju u petak popodne, sa jakim snegom i mogućim akumulacijama do 20 cm tokom ovog  vikenda.

Upozorenje počinje u subotu u 4 sata ujutro i traje do 1 pm. za okruge Lake i McHenry. U tim okruzima je moguće 5 do 8 inča snega, navodi Nacionalna meteorološka služba.

Izdata su dva odvojena zimska meteorološka upozorenja za dodatne delove oblasti – sa jednim upozorenjem na 2 do 6 inča snega između 4:00 i 13:00. za okruge DeKalb i Kane. Odvojeno upozorenje, izdato za severni okrug Cook, savetuje 2 do 4 inča akumuliranih snežnih padavina između 7:00 i 13:00.

Uslovi će verovatno stvoriti opasne uslove za putovanje jer neobrađeni putevi postaju prekriveni snegom od bljuzgavice, a stopa snega dostiže vrhunac od oko 1-2 inča na sat, posebno tokom noći i ranih jutarnjih sati.

U okruzima Lake i McHenri mogući su i sporadični nestanci struje i oborene grane drveća, zbog kombinacije jakog snega i udarnih vetrova do 35 milja na sat, navodi NVS.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0