Novo upozorenje na zimsku oluju u oblasti Čikaga, moguće 20 cm snega

Novo upozorenje na zimsku oluju u oblasti Čikaga, moguće 20 cm snega

Stejt department pokreće beta program za onlajn obnavljanje pasoša
Da li ste znali da kupovinom na Amazonu možete pomoći najugroženije srpske porodice na Balkanu?
Deset najvećih aerodroma u Sjedinjenim Državama

Iako je proleće kalendarski stiglo, zima u Čikagu ne posustaje. Upozorenje o zimskim vremenskim prilikama za dva okruga u oblasti Čikaga nadograđeno je na upozorenje na zimsku oluju u petak popodne, sa jakim snegom i mogućim akumulacijama do 20 cm tokom ovog  vikenda.

Upozorenje počinje u subotu u 4 sata ujutro i traje do 1 pm. za okruge Lake i McHenry. U tim okruzima je moguće 5 do 8 inča snega, navodi Nacionalna meteorološka služba.

Izdata su dva odvojena zimska meteorološka upozorenja za dodatne delove oblasti – sa jednim upozorenjem na 2 do 6 inča snega između 4:00 i 13:00. za okruge DeKalb i Kane. Odvojeno upozorenje, izdato za severni okrug Cook, savetuje 2 do 4 inča akumuliranih snežnih padavina između 7:00 i 13:00.

Uslovi će verovatno stvoriti opasne uslove za putovanje jer neobrađeni putevi postaju prekriveni snegom od bljuzgavice, a stopa snega dostiže vrhunac od oko 1-2 inča na sat, posebno tokom noći i ranih jutarnjih sati.

U okruzima Lake i McHenri mogući su i sporadični nestanci struje i oborene grane drveća, zbog kombinacije jakog snega i udarnih vetrova do 35 milja na sat, navodi NVS.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0