Novi zakoni u Ilinoisu koji stupaju na snagu u 2021. godini

Novi zakoni u Ilinoisu koji stupaju na snagu u 2021. godini

Konačan kraj radu od kuće: Evo šta zaposlene čeka od nove godine
Powerball groznica – 8 stanovnika Ilinoisa osvojili ukupno $700 000
Koji je najtopliji dan u istoriji Čikaga? Evo koliko je stepeni izmereno

Nova 2021. godina donosi nam po običaju nove zakone i ažuriranja važećih zakona. Ovo su novi zakoni koji od danas stupaju na snagu u Ilinoisu.

Minimalna zarada

Minimalna zarada države povećava se sa 10 na 11 dolara, kao deo višegodišnjeg plana da dostigne 15 dolara do 2025. godine.

Zakon o poverljivosti adresa žrtava nasilja u porodici

Ovaj zakon daje žrtvama i preživelima više oblika nasilja u porodici mogućnost da stvore zamensku adresu koja će se koristiti u javnim evidencijama, kao što su vozačke dozvole ili državne lične karte, umesto njihovih stvarnoj lokaciji, kako bi počiniocima bilo teže da ih pronađu.

Ograničenje cena insulina

Ovaj zakon od početka godine postavlja ograničenje na plaćanje insulina iz džepa uz plaćanje državnih komercijalnih planova zdravstvene zaštite. Troškovi su ograničeni na 100 dolara za 30-dnevno snabdevanje insulinom.

Zakon o identifikaciji nestalih osoba

Izmena ovog zakona utiče na to kako se uzorci DNK mogu koristiti u slučajevima nestalih osoba. Članovi porodice moći će dobrovoljno da predaju DNK uzorke za pomoć u slučaju, koji organi za sprovođenje zakona moraju da podnesu nacionalni registar i ne mogu ih koristiti u bilo koje druge svrhe.

Izvor: wqua.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0