Novi zakoni koji stupaju na snagu 1. januara u Ilinoisu

Novi zakoni koji stupaju na snagu 1. januara u Ilinoisu

Izrada sleeper za box kamione! DOT Legal Sleeper
Nova zimska oluja doneće u petak sneg i kišu u oblast Čikaga
NASA otkrila planetu na kojoj godina traje 11 dana

Nova godina u Ilinoisu donosi novi set zakona, da budemo precizniji čak 255 novih zakona stupiće na snagu do kraja 2020.godine.

Dok se veliki broj stanovnika Ilinoisa i kompanija već pripremaju za legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe koja stupa na snagu 1. januara 2020, Chicago Glasnik vam donosi neke od zanimljivih zakona koji stupaju na snagu naredne godine, uključujući povećanje minimalne plate, nove novčane kazne za nasilničku vožnju a čak i zakon koji zabranjuje kompanijana poput Ancestry.com i 23andMe deljenje vaših genetskih podataka.

1.The Fight for $15: Ilinois je prvi put posle gotovo jedne decenije podigao minimalnu platu. Povećava se sa 8,25 na 9,25 dolara a 1. januara 2025. iznosiće čitavih 15 dolara .

2. Keeping Up with Cannabis. Od 1. januara odrasli će legalno moći da kupuju kanabis u rekreativne svrhe.

3. Gratuity Not Included: Od 1. januara, zakon kaže da sve napojnice moraju ići direktno radnicima, a ne njihovom poslodavcu.

4. Odbrana DNK: Kompanije poput Ancestry.com i 23andMe neće moći da dele rezultate ispitivanja vaših gena sa zdravstvenim ili životnim osiguravajućim društvima.

5. Saobraćajni zakoni: Od 1. januara 2020. više kazne za nesmotrenu vožnju. Maksimalna kazna za udaranje građevinskog radnika povećava se na 25.000 dolara. Novčana kazna za ilegalni prolazak školskog autobusa duplira se 1. januara. Vozači koji krše Scottov zakon mogu se kazniti do 10.000 USD.

6. Drop It and Drive: Stanovnici Illinois-a više neće moći da gledaju video striming tokom vožnje.

7.You’re In!: Od 2020. godine, srednjoškolci iz Ilinoisa koji su u prvih 10% svoje klase imaju garantovan prijem u NIU, EIU, SIU i VIU.

8. Pomoć herojima: Policija će do 2020. imati pristup boljim resursima za mentalno zdravlje uz obuku koja je usmerena na wellness i prevenciju samoubistava.

COMMENTS

WORDPRESS: 0