Novi zakon u Ilinoisu omogućava imigrantima da postanu policajci bez američkog državljanstva

Novi zakon u Ilinoisu omogućava imigrantima da postanu policajci bez američkog državljanstva

Razvod pre intervjua za zelenu kartu – Sve što treba da znate o procesu koji vas očekuje
Koliko je realan Bajdenov plan da legalizuje jedanaest miliona imigranata?
Američka vlada odbacila novo biometrijsko pravilo vezano za imigrante

Guverner države Illinois potpisao je zakon koji omogućava ne-američkim državljanima da postanu policijski službenici u toj državi, što je izazvalo bes kritičara koji su ovu ideju o stranim državljanima koji hapse američke građane nazvali “fundamentalno lošom idejom”.

Zakon o državnoj skupštini Illinoisa 3751 više neće zahtevati američko državljanstvo kao kvalifikaciju za postizanje statusa policijskog službenika u državi. Zakon je potpisao demokratski guverner u petak i stupiće na snagu 1. januara 2024. godine, uprkos snažnom protivljenju republikanskih zakonodavaca i prominentnih policijskih grupa.

Zakon “omogućava da osoba koja nije građanin, ali je legalno ovlašćena za rad u Sjedinjenim Državama prema federalnom zakonu, bude ovlašćena da se prijavi za poziciju policijskog službenika, podložno svim zahtevima i ograničenjima, osim građanstva, kojima su podložni drugi kandidati”, navodi se u HB3751, dodajući da strani državljani moraju biti sposobni da podnesu zahtev, nose, kupe ili na drugi način poseduju vatreno oružje prema federalnom zakonu kako bi se prijavili za posao.

Imigranti koji ostaju u zemlji pod Programom odlaganja deportacije za osobe koje su došle u detinjstvu (DACA), takođe imaju pravo da se prijave za položaj u policijskim snagama, navodi se u zakonu.

Trenutni federalni zakon zabranjuje stranim državljanima da služe kao policijski službenici i zamenici.

Fox News

COMMENTS

WORDPRESS: 0