Novi zakon u Ilinoisu daje $4000 za kupovinu električnog automobila. Evo kako da iskoristite ova sredstva

Novi zakon u Ilinoisu daje $4000 za kupovinu električnog automobila. Evo kako da iskoristite ova sredstva

Desetine američkih saveznih država tužile kompaniju Google
Upoznajte se sa Field muzejom – Istorijskim blagom Čikaga!
Kada ćete dobiti 1200$? IRS pokreće servis za praćenje statusa paketa pomoći

Novi zakon o čistoj energiji u Ilinoisu, potpisan prošlog meseca, predstavlja prekretnicu u borbi države protiv klimatskih promena: sistematski plan za povećanje solarne i vetroelektrane, stavljanje miliona električnih automobila na put i postepeno ukidanje uglja i prirodnog gasa do 2050.

To je takođe prilika za potrošače da uštede nešto novca, kažu analitičari.
Bez obzira da li instalirate solarne panele, kupujete električni automobil ili samo tražite olakšanje u računu za struju, zakon o energiji nudi podsticaje. Procenjene uštede se kreću od 5% do 10% na vašem računu za električnu energiju, 4000 dolara za kupovinu električnih automobila i oko 8.000 do 9.000 dolara za novi krovni solarni sistem za vaš dom.

Postoje mogućnosti za vas da imate ogromne koristi od solarne energije“, rekao je John Delurei, viši regionalni direktor u Vote Solar, neprofitnoj organizaciji koja podržava ravnopravno širenje solarne energije.

Jedan od najjednostavnijih načina da smanjite račun za energiju je da iskoristite solarni plan zajednice.

Solarni planovi zajednice Ilinoisa variraju, ali mnogi nude otprilike 5% do 10% popusta na vaš račun za struju, rekao je Delurei.
Što se tiče transporta, novi zakon nudi popust od 4.000 dolara za ljude koji kupuju električne automobile, počev od jula. Popust pada na 2.000 dolara 2026. i 1.000 dolara 2028. godine.

Osim toga, rekla je Beverli, postoje dokazi da vlasnici električnih vozila vremenom štede novac. Studija Consumer Reports -a za 2020. otkrila je da vlasnici često uštede između 6.000 i 10.000 dolara tokom veka trajanja vozila, zbog faktora kao što su niži troškovi goriva i troškovi održavanja.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0