Novi zakon predlaže spuštanje granice za konzumiranje alkohola u Iliniosu na 18. godina

Novi zakon predlaže spuštanje granice za konzumiranje alkohola u Iliniosu na 18. godina

Ovo su najopasnija naselja u Čikagu za 2022. godinu
Ilinois: Ovo su važni saobraćajni zakoni koju stupaju na snagu u 2023. godini
Svi letovi u Americi otkazani zbog kvara kompjutera

Zakonodavac iz severnog Ilinoisa predložio je zakon kojim bi se smanjila minimalna starosna granica za konzumiranje alkohola u državi Ilinois.

Predlog zakona, koji je predložio predstavnik Friporta Džon Kabelo, predstavljen je u petak u državnom parlamentu.

HB 4021 bi smanjio starosnu granicu za konzumaciju alkohola u državi na 18 izmena i dopuna Zakona o kontroli alkohola iz 1934. godine, koji je postavio starosnu dob za piće na 21 godinu nakon završetka prohibicije.

Zakon bi takođe izmenio i druge zakone koji navode zakonsku starosnu dob za piće u državi.

Bitka oko nacionalno priznatog standardnog uzrasta za omogućavanje kupovine, proizvodnje i posedovanja alkohola bila je aktuelna tema 1980-ih, a neke države su smanjile starosnu granicu za konzumaciju alkohola na 18 godina kao odgovor na amandman Ustava koji je smanjio broj glasanja. starosti do 18 godina.

Nacionalni zakon o minimalnoj starosnoj dobi za piće, usvojen 1984., nalagao je toj državi da podigne njihovu minimalnu starosnu dob za konzumaciju alkohola na 21 godinu, pri čemu je zakon koji je podržao Ronald Regan kodificirao jezik koji bi opozvao federalno finansiranje autoputeva od država koje se nisu pridržavale, navodi Vok i drugim medijima.

Podnešene su tužbe, a Vrhovni sud je na kraju stao na stranu politike Reganove administracije u odluci Južna Dakota protiv Dola.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0