Novi republikanski nacrt zakona o pomoći ne uključuje drugi stimulsni ček

Novi republikanski nacrt zakona o pomoći ne uključuje drugi stimulsni ček

Tražioci azila u Americi dobijaće radne dozvole za 30 dana
Da li je nezakonito da imigrant bez dokumenata započne biznis u Americi
Jesen u Ilinoisu – 7 mesta koje morate da posetite ove godine!

Proteklih nekoliko nedelja bili smo svedoci borbe republikanaca i demokrata oko novog stimulusnog paketa koji će pomoći posrnuloj američkoj ekonomiji i njenim stanovncima.

Iako su pregovori bili napeti i teški, jedina stvar oko koje su se dve strane složile, a većina stručnjaka je verovala da će biti uključen u sledeći stimulativni paket, bio je stimulusni ček od 1.200 dolara. Heroes Act koji je usvojen u martu, uključivao je 1.200 dolara po osobi za one koji su zaradili manje od 75.000 dolara uz 5% smanjenja za one koji zarađuju više od limita.
Potom su republikanci predložili HEALS akt koji se u mnogome razlikovao od prvog paketa pomoći ali se slagao sa prethodnim oko jedne stvari: stimulusnog čeka od 1200 dolara.

Međutim, najnoviji republikanski predlog zakona za podsticaje ne uključuje novi stimulusni ček!

Kako poslati novac iz Amerike u Srbiju? Najbolji servisi za slanje para chicago glasnik

Šta je uključeno u najnoviji nacrt stimulusnog paketa?

18. avgusta, republikanci su u američkom Senatu objavili novi nacrt zakona o pomoći na 169 stranica, koji oni nazivaju Zakon o pružanju trenutne pomoći američkim porodicama, školama i malom biznisu. U ovom predlogu koji se naziva “mršavom” verzijom, jer nacrt zakona izostavlja više pitanja koja su prethodno bila uključena, a jedno od najočitijih nije spominjanje još jednog kruga plaćanja 1200 dolara fizičkim licima. Neke od stavki uključuju 300 dolara dodatnih nedeljnih saveznih naknada za nezaposlene do 27. decembra, novac za program zaštite plata, dodatnih 10 milijardi američkih dolara za poštansku službu u SAD-u, finansiranje ponovnog otvaranja škola, testiranja koronavirusa i proizvodnje vakcina.

Šta se dalje dešava sa novim stimulusnim paketom?

Dom i Senat su trenutno na avgustovskoj pauzi i trebalo bi da se vrate za utorak, 8. septembra, koji je dan posle Praznika rada.

Međutim, zbog nedavnih problema sa USPS-om, predsedavajuća Nanci Pelosi pozvala je Dom nazad u Vašington kako bi mogli glasati o predlogu zakona za finansiranje USPS-a. Iako je Pelosi insistirala da se glasanje fokusira samo na USPS, to bi moglo otvoriti vrata za pregovore o stimulativnom paketu.

Ako ovaj vikend prođe bez daljih pregovora, nastavak sednica treba očekivati tek u septembru.

Iako sudbina novog stimulusnog čeka sada ne izgleda sjajno, ovaj trenutni nacrt je upravo to – nacrt. Vrlo je verovatno da će ga demokrate odbiti, i da će ih republikanci najverovatnije iskoristiti za jačanje svoje pregovaračke pozicije.

Izvor: Forbes

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0