Novi klasni rat: Veliki je raskorak u bogatstvu među milenijalcima

Novi klasni rat: Veliki je raskorak u bogatstvu među milenijalcima

Trećina Amerikanaca više troši na kafu nego na investicije kaže istraživanje
Čikago očekuju najniže temperature do sada ove zime
Novak diskvalifikovan sa US Opena!

Razlika u bogatstvu između bogatih milenijalaca i ostatka njihove generacije je najveća u poređenju sa bilo kojom drugom generacijom, stvarajući novi talas klasne tenzije i ogorčenja, prema nedavnom istraživanju.

Iako se velika većina milenijalaca bori sa studentskim dugom, poslovima sa niskim platama, nepristupačnim stanovanjem i malim štednjama, milenijalci iz elite prevazilaze prethodne generacije. Prema istraživanju, prosečni milenijalac ima 30% manje bogatstva sa 35 godina nego što su to imali bejbi bumeri u istom uzrastu. Ipak, najbogatijih 10% milenijalaca ima 20% više bogatstva od najbogatijih bejbi bumer generacije u istom uzrastu.

“Milenijalci su toliko različiti jedni od drugih da nije posebno značajno govoriti o ‘prosečnom’ iskustvu milenijalaca”, napisali su autori istraživanja, Rob Gruijters, Zachary Van Winkle i Anette Eva Fasang. “Postoje neki milenijalci koji se veoma dobro snalaze – pomislite na Marka Zakerberga i Sama Altmana – dok se drugi muče.”

Istraživanje otkriva da su milenijalci – obično definisani kao oni između 28 i 43 godine danas – suočeni sa ponovnim finansijskim izazovima. Odrastajući tokom finansijske krize, imaju niže stope vlasništva nad kućama, veće dugove koji premašuju imovinu, poslove sa niskim platama i nestabilne, kao i niže stope formiranja porodica sa dva prihoda.

cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0