Nova uredba zahteva od imigrantima zdravstveno osiguranje za Američku vizu!

Nova uredba zahteva od imigrantima zdravstveno osiguranje za Američku vizu!

Bajden priprema novi zakon koji bi doneo legalan status za 11 miliona ilegalnih imigranata
Dobijanje “zelene karte” na osnovu braka. Ovo su neophodni koraci u ovom procesu
Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi

Kao poslednja u nizu mera za suzbijanju legalne imigracije, Trampova administracija objavila je u petak da planira da odbije sve zahteve za američku vizu od onih imigranata za koje vlada utvrdi da neće moći da plate zdravstveno osiguranje ili da pokriju svoje zdravstvene troškove u SAD.

U novoj uredbi koju je potpisao predsednik Tramp, Bela kuća je saopštila da će vlada prihvatiti aplikacije za imigrantske vize upućene u samo ako podnosioci iste pokažu da će imati mogućnost da plate zdravstveno osiguranja u roku od mesec dana od dolaska u SAD. Ako to nije moguće, onda bi podnosioci morali da dokažu da imaju finansijska sredstva da plate „razumno predvidljive troškove lečenja“ – iako ovaj termin nije definisan u uredbi.

Trampova administracija tvrdi da američke bolnice i zdravstveni radnici ne primaju naknadu za lečenje onih koji nisu osigurani. “Troškovi povezani sa ovom zbrinjavanjem prenose se na američki narod u vidu većih poreza, većih premija i većih naknada za medicinske usluge”, navodi se u izveštaju.

Prema uredbi, novi zahtev se neće odnositi na ljude koji već poseduju imigrantske vize, azilante, izbeglice, decu američkih državljana koji žive u inostranstvu ili imaju posebne vize, kao npr. državljane Iraka i Avganistana koji su pomogli američkim snagama u tim zemljama.

“Ova administracija je bazirana na pogrešnoj pretpostavci da imigranti troše resurse poreskih obveznika”, izjavio je za CBS News Doug Rand, bivši službenik Bele kuće za vreme vladavine predsednika Obame. “Dakle, Trampova admistracija gleda da na bilo koji način isključi ljude koji nisu bogati.”

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0